preload loader
LSR-NYTOP
Dongbold

Sådan så det nu nedlagte Dongbold på dr.dk/sporten ud.

© DR

 

Lukning af Dongbold

10. feb. 2014 09.48 

Baggrund
DR Sporten lukkede i september for dr.dk-tjenesten Dongbold, der leverede live-stillinger fra aktuelle fodboldkampe. Dongbold, der gik i luften i 2003, var meget populær blandt dr.dk's brugere, og flere hundrede gav udtryk for deres utilfredshed over lukningen på DR Sportens hjemmeside. De fremhævede især, at Dongbold var bedre end andre tilsvarende tjenester, og at den nye live-tjeneste ikke levede op til forgængerens kvalitet.

DR's svar
Som reaktion på de mange klager over lukningen lagde DR Sporten i oktober en længere forklaring ud på dr.dk. Her redegjorde man for baggrunden for beslutningen om at nedlægge Dongbold og erstatte den med en ny, opdateret tjeneste. Et centralt problem havde været, at Dongbold ikke levede op til public service-kontraktens krav om tilgængelighed for svagtseende og at redesignet af dr.dk i 2012 - der blandt andet skulle sikre bedre tilgængelighed på smartphones og tablets - nødvendiggjorde nedlæggelsen af det ti år gamle Dongbold.

Opfølgning
I DR Sporten har de mange klager gjort indtryk, men lukningen af Dongbold var uundgåelig, da det gamle design ikke var foreneligt med de krav, DR har sat for tjenester på nettet. Brugernes input vil blive brugt i den nye live-tjeneste, som DR håber, at brugerne vil tage til sig efter en tilvænningsperiode.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.