preload loader
LSR-NYTOP
Løkke og GGGI-sagen

Flere seere fandt, at DR sammen med andre medier førte hetz mod Lars Løkke Rasmussen (V).

Foto: Jeppe Bjørn Vejlø © Scanpix

 

DR Nyheders dækning af Lars Løkke Rasmussen og GGGI

10. feb. 2014 10.13 

Baggrund
En snes seere henvendte sig til DR i forbindelse med dækningen Lars Løkke Rasmussens rejser for klimaorganisationen Global Green Growth Institute. De pågældende brugere mente, at DR i dækningen af sagen havde gjort uret mod Lars Løkke Rasmussen og kørt en hetz imod ham, ligesom de mente, at dækningen af overdrev "skandalens" omfang.

DR's svar
DR fulgte og dækkede sagen om Lars Løkke Rasmussens rejser for GGGI tæt, fordi det var en vigtig politisk historie. I den situation var det helt indlysende at stille kritiske spørgsmål til Lars Løkke Rasmussen om de rejser, han siden selv har beklaget. Politikeres troværdighed hænger nøje sammen med sammenhængen mellem det de siger, og det de gør. I denne sag var der en modstrid mellem Venstres krav om nøje kontrol med alle offentligt udgifter og den konkrete praksis i GGGI, der delvist er finansieret af danske bistandsmidler.

Opfølgning
Det bliver taget alvorligt, når et større antal mennesker, retter enslydende kritik af en del af dækningen, men DR Nyheder kan ikke genkende det billede af en hetz, som brugerne beskriver. Kritikken i denne konkrete sag har derfor ikke givet anledning til større ændringer. DR Nyheder vil fortsat følge sager som denne tæt.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.