preload loader
LSR-NYTOP
mandela

Tidligere præsident for Sydafrika Nelson Mandela under et besøg i London ved den Sydafrikanske demokratikoncert i april 2001.

Foto: Jonathan Evans © Reuters

 

Afbrydelse af ”Taggart” på DR1 ved Nelson Mandelas død

10. feb. 2014 10.18 

Baggrund
Godt 20 seere klagede over, at et afsnit af krimiserien "Taggart" d. 5. december blev afbrudt af en ekstra udgave af TV-Avisen i anledning af Nelson Mandelas død. Krimien blev afbrudt i ca. 40 minutter. Seerne klagede især over, at DR2 på tidspunktet for afbrydelsen i forvejen sendte om dødsfaldet, og at den ekstraordinære nyhedsudsendelse på DR1 samtidig blev vist på DR2. Seerne fandt det unødvendigt at afbryde Taggart, når man blot kunne skifte til DR2, hvis man ønskede at se dækningen af Mandelas død.

DR's svar
DR svarede de utilfredse seere, at Mandelas død var en så stor og vigtig verdensnyhed, at man gerne ville give alle danskere en tæt dækning af den historiske begivenhed, herunder også på hovedkanalen DR1. Derfor sendte DR1 Breaking News sammen med DR2 i 40 minutter, hvorefter resten af Taggart-udsendelsen blev vist.

Opfølgning
Seerreaktionerne vil indgå i fremtidige overvejelser, men DR Nyheder fastholder, at en begivenhed som den omtalte kræver tæt og hurtig dækning på begge hovedkanaler.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.