preload loader
LSR-NYTOP
Mandela

Helle Thorning-Schmidt og Barack Obama ved mindehøjtideligheden for Nelson Mandela.

Foto: Alexander Joe © Scanpix

 

Live-transmission fra mindehøjtideligheden for Nelson Mandela

10. feb. 2014 10.30 

Baggrund
DR's live-transmission fra 9 til 15 den 10. december fra Soccer City Stadium i Johannesburg, gav anledning til mere end 20 klager over, at der blev kommenteret for meget i forbindelse med live-transmissionen.

DR's svar
Da DR aftenen forinden ikke kendte indholdet af talerne, havde man ikke mulighed for at tekste talerne. Derfor var der hele tiden tale om en balancegang. Samtidig var der ofte lydproblemer fra transmissionen fra Johannesburg i Sydafrika, og når man ikke kunne høre, hvad der blev sagt, valgte redaktionen i stedet at bryde ind og kommentere.

Opfølgning
Der er meget modstridende seerønsker til kommentatorerne til den slags begivenheder. Derfor er det næsten umuligt at undgå klager.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.