preload loader
LSR-NYTOP
Hele Svineriet 01222803

Thomas Rode og Søren Gade i 'Hele Svineriet' på DR2.

 

DR2-udsendelsen ”Hele svineriet”

10. feb. 2014 10.34 

Baggrund
I forbindelse med DR2's temalørdag den 16. november bragte kanalen udsendelsen "Hele svineriet", der omhandlede svineproduktionen i Danmark. I udsendelsen rejste direktør i Landbrug & Fødevarer, Søren Gade, og kok Thomas Rode rundt i landet og besøgte svinefarme, pølsevogne m.v. Udsendelsen var bestilt af DR med kommunikationsfirmaet Complot som producent. Den var i hovedsagen lavet af medarbejdere fra LandTV, der de seneste år har været faste tv-folk for Landbrug & Fødevarer. Udsendelsen blev genstand for debat i medierne, idet flere kritikere mente, at udsendelsen gik alt for ukritisk til svineproducenterne, og at de involverede tv-folks samarbejde med Landbrug & Fødevarer satte spørgsmålstegn ved udsendelsens neutralitet. Lytter- og seerredaktøren kritiserede i en klumme bl.a., at programmet ikke oplyste seerne om forbindelsen mellem tv-folkene og Landbrug & Fødevarer.
 
DR's svar
DR Medier - der havde bestilt programmet - forklarede, at formålet med udsendelsen var at vise flere sider af debatten om svineproduktionen end den klassiske kritiske tilgang. Derfor var udsendelsen tilrettelagt som en diskussion mellem en landbrugsrepræsentant (Søren Gade) og en kritiker (Thomas Rode). DR Medier medgav imidlertid, at udsendelsens præmis ikke var blevet præsenteret godt nok for seerne, at balancen mellem udsendelsens to hovedpersoner kunne have været bedre, og at DR til det pågældende program burde have valgt en anden producent.
 
Opfølgning
DR valgte som følge af kritikken af udsendelsen at aflyse en planlagt genudsendelse af programmet, ligesom udsendelsen ikke er tilgængelig på dr.dk's hjemmeside.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.