preload loader
LSR-NYTOP
monte carlo

Monte Carlo-værterne Esben Bjerre Hansen og Peter Falktoft.

 

Monte Carlo's fokus på Allan Simonsens optræden i Vild med dans

10. feb. 2014 10.41 

Baggrund
Snesevis af lyttere klagede til DR over P3-programmet Monte Carlo, hvor værterne i efteråret flere gange omtalte deres positive holdning til fodboldlegenden Allan Simonsen, som på daværende tidspunkt deltog i TV2's underholdningsprogram Vild med dans. Samtidig var der debat og kritik på de sociale medier. Klagerne var utilfredse med, at Monte Carlo talte for at stemme på Allan Simonsen til trods for, at Simonsen i klagernes øjne var uegnet som vinder af TV2-programmet på grund af manglende danseevner. Flere betragtede Monte Carlos kampagne som et forsøg på at sabotere TV2-programmet, og andre gjorde opmærksom på, at kampagnen ødelagde deres oplevelse ved at se Vild med dans.

DR's svar
DR har afvist, at der var tale om nogen kampagne. Monte Carlo opfordrede ikke til noget, men dækkede - med satirisk brod - den store debat, der opstod om den tidligere landsholdsspillers deltagelse i et underholdningsprogram. 

Opfølgning
DR har ikke modtaget nogen klager fra TV2, og sagen har ikke givet anledning til ændringer.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.