preload loader
LSR-NYTOP
Pagten (16:24)

Julekalenderen Pagten, der blev sendt første gang i 2009, var for uhyggelig for de mindste børn.

 

Pagten og de mindste

10. feb. 2014 10.51 

Baggrund
Pagten, der blev sendt første gang i 2009, var DR's julekalender i 2013 for de store børn kl. 19.30 på DR1. Mange forældre klagede i løbet af de første afsnit over, at julekalenderen var for uhyggelig og voldsom for de aldersgrupper, som forældrene forventede, at julekalenderen var tiltænkt. Blandt andet kritiserede flere, at sproget i Pagten var for hårdt, og at der var mobbescener i programmet, som ikke egnede sig til en julekalender.

DR's svar
DR svarede, at Pagten var tiltænkt de store børn fra 8 år, og at julekalenderen netop derfor først blev sendt kl. 19.30.  Samtidig erkendte man, at DR kunne have været bedre til at give klar besked, således at småbørnsforældrene ikke kunne misforstå programmets målgruppe.

Opfølgning
Oplysning om anbefalede aldersgrupper vil fremover i højere grad indgå i den samlede markedsføring og præsentation.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.