preload loader
LSR-NYTOP
Villy Søvndal - Billedserie

Udenrigsminister Villy Søvndal fratrådte sin ministerpost på grund af dårligt helbred.

Foto: Keld Navntoft © Scanpix

 

Afbrydelse af transmission på DR2 pga. Villy Søvndals afgang

10. feb. 2014 11.20 

Baggrund
Omkring 40 seere ringede til DR's programservice for at klage over, at DR2 valgte at afbryde live-transmissionen af et samråd, hvor socialminister Annette Vilhelmsen (SF) skulle forklare sig i sagen om millionstøtten til Lisbeth Zornig Andersens projekt "Stemmer på kanten". Årsagen var nyheden om, at Villy Søvndal ville trække sig som udenrigsminister. Det fik DR2 til at afbryde transmissionen fra samrådet for at dække "breaking news".

DR's svar
DR2's ledelse har svaret, at nyheden om udenrigsministerens pludselige afgang var af så væsentlig karakter, at man ikke kunne forsvare at vente med at bringe historien, til det lange samråd med socialministeren var slut. DR medgav dog, at man burde have oplyst DR2's seere om, at Folketingets online-tv-kanal sendte samrådet direkte i sin fulde længde.

Opfølgning
Afbrydelser som den omtalte vil finde sted fra tid til anden, når man som DR2 ønsker at bringe seerne de mest aktuelle historier, men det er vigtigt at give god information om, hvor den oprindelige historie bedst kan følges.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.