preload loader
LSR-NYTOP
Arvingerne

Umiddelbart inden sin død testamenterer Veronika Grønnegaard det Sydfynske landsted til sin bortadopterede datter Signe.

Martin Lehmann © DR

 

Lyden i "Arvingerne" på DR1

11. aug. 2014 13.55 

Baggrund
Da DR sendte sin højprofilerede dramaserie Arvingerne i begyndelsen af året, fandt en del seere, at skuespillerne talte utydeligt, og at underlægningsmusikken i serien virkede forstyrrende. Klagerne aftog efter de første par afsnit. I de efterfølgende afsnit var der væsentligt mindre underlægningsmusik.

DR’s svar
Dramachefen svarede, at man i DR var kede af at høre fra frustrerede seere, som ikke kunne høre dialogen, og at undertekster ikke burde være nødvendige for at forstå dialogen i en dansk dramaserie. Hun tilføjede, at man i DR Drama altid prioriterer, at lyden og dialogen er troværdig og realistisk, og at det derfor handler om at finde den rette balance i lydbilledet. Det er samtidig en del af problematikken, at de forskellige udbydere af tv-signalet udsender billed- og lydfiler på forskellig vis, og at mange danskere har fladskærme med højtalere, der ikke er i stand til at levere en tilstrækkelig god lyd.

Opfølgning
DR lægger løbende et stort arbejde i at sikre den bedst mulige lydkvalitet. Samtidig er der søsat et 2-årigt lydprojekt. Det væsentlige fokus er til stadighed at skabe bedre forståelighed i programmerne og sikre en øget kvalitet i alle led i produktionen - lige fra optagelse over redigering og efterbehandling til endelig udsendelse.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.