preload loader
LSR-NYTOP
Danmarksmester

"Danmarksmester" er et quiz-program med skiftende temaer fra uge til uge. Vært Karlo Staunskær præsenterer lytterne for spørgsmålene fra dagens tema.

Agnete Schlichtkrull © DR

 

Underlægningsmusik i "Danmarksmester" på P4

11. aug. 2014 13.45 

Baggrund
Op imod et halvt hundrede P4-lyttere har klaget til DR over den underlægningsmusik som ved årsskiftet blev indført i quiz-programmet Danmarksmester. Ifølge klagerne gjorde den det vanskeligt at følge med i spørgsmål og svar.

DR’s svar
DR har svaret, at underlægningsmusikken i Danmarksmester bliver brugt på samme måde, som det opleves på tv i f.eks. Hvem vil være millionær?, når der bliver stillet spørgsmål. Det vil sige, at underlægningsmusikken skal ”farve” udsendelsen, men naturligvis ikke overdøve deltagerne.

Opfølgning
Der er løbende opfølgning på, om underlægningsmusik fylder for meget i lydbilledet, da quizzen selvfølgelig skal være forståelig og til at følge med i. Underlægningsmusikken til Danmarksmester bliver produceret, så den hverken frekvensmæssigt eller med musikalske temaer burde forstyrre tale i programmet fra hverken studievært eller quizdeltagere.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.