preload loader
LSR-NYTOP
Lars Hjortshøj

I "Hjortshøjs Badabing Show" er lytterne med til at kåre de begivenheder og personer, som har gjort sig særligt bemærket i løbet af ugen.

Agnete Schlichtkrull © DR

 

Ny profil på P4

11. aug. 2014 13.40 

Baggrund
I løbet af foråret har adskillige trofaste P4-lyttere klaget over, at specifikke programmer eller P4 generelt i løbet af foråret er blevet mere præget af ”overgearede” værter og programmer. Blandt andet har en række lyttere klaget over programmet Hjortshøjs Badabing Show, der erstattede programmet Madsen fredag eftermiddag.

DR’s svar
DR svarede, at ændringen var et led i den løbende udvikling af P4 som en moderne radiokanal for voksne lyttere. Der er kommet to nye programmer i fladen, hvilket har betydet lukning af ét program (Smutvejen) og flytning af et andet (Madsen). Madsen om fredagen er erstattet af programmet Hjortshøjs Badabing Show i et forsøg på at imødekomme det, som en del lyttere har efterspurgt på P4, nemlig satirisk og aktuel underholdning – noget som også findes på P4’s store søsterkanaler P1 og P3. Mange af reaktionerne på Hjortshøjs Badabing Show har handlet om overskridelse af grænser og spørgsmål om, hvor subjektiv en DR-vært har lov til at være. DR har forklaret, at der i sagens natur må være videre grænser, når det handler om satire. Ligeledes har en del af svarene peget på, at humor er en ganske subjektiv størrelse.

Opfølgning
De mange reaktioner har selvfølgelig gjort indtryk, men var også forventet. P4 er en kanal, der i mange år har haft en sendeflade, som stort set har været uændret, og da radiolytning i høj grad er båret af vaner, må det i sagens natur afføde reaktioner, når to gamle og velkendte udsendelser erstattes af noget, der umiddelbart virker fremmed.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.