preload loader
LSR-NYTOP
P4 Bornholm

Her ses de regionale nyheder på dr.dk, der er blevet en del af den samlede landsdækkende nyhedstjeneste. Alene P4 Bornholm modtog kritik fra over 150 brugere.

© DR

 

Omprioritering af regionale nyheder på dr.dk

11. aug. 2014 13.35 

Baggrund
I februar omstrukturerede DR sine regionale nyhedssites, således at de regionale nyheder blev en del af den samlede landsdækkende nyhedstjeneste. Samtidig blev antallet af daglige nyheder skåret ned til 2-3 nyheder fra hvert område ud fra en tanke om færre men bedre nyheder.
Omlægningen medførte en lang række klager fra især bornholmske brugere af DR’s regionale nyheder, der var kede af, at DR nedlagde det hidtidige format og begrænsede antallet af netartikler om øen. Alene P4 Bornholm modtog kritik fra over 150 brugere.

DR’s svar
DR svarede, at man har omlagt en del af nyhedsproduktionen på
dr.dk for at styrke det samlede landsdækkende nyhedsbillede , som nu også omfatter regionale nyheder. Da de regionale nyheder er en del af det samlede nyhedsprodukt, og dermed når ud til flere, er det også nødvendigt, at de regionale nyheder produceres, således at brugere, der ikke er kendt med regionale eller lokale forhold, også kan læse med. En analyse viste blandt andet, at hovedparten af læserne af de regionale nyheder ikke boede i den omtalte region.
En del af omlægningen har været et forsøg på at hæve kvaliteten af de regionale nyheder, der før også bestod af citathistorier, bureau-stof med mere. Problemet har imidlertid været, at en heldagsdækning på nyheder i ni distrikter kræver en bemanding og ressourcer, DR ikke har mulighed for at afsætte. Derfor har DR besluttet at tilpasse produktionen med fokus på at levere journalistisk kvalitet baseret på egenproduktion af nyheder.

Opfølgning
DR følger udviklingen tæt og er tilfreds med løftet af den journalistiske kvalitet. Der produceres stadig ikke nyheder nok i forhold til målet om 3-5 nyheder om dagen per distrikt, og det er der fokus på at nå. Der er samlet kommet flere læsere til de regionale nyheder, og dermed når DR i højere grad målet om at hele Danmark skal være synlig i nyhedsdækningen.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.