preload loader
LSR-NYTOP
Facebook

En af de kanaler, der benytter sig flittigt af de sociale medier er P3, der både har en profil på Facebook, YouTube, Instagram, Twitter og Snapchat.

© DR

 

DR’s brug af "Facebook"

11. aug. 2014 13.30 

Baggrund
DR ændrede i september måned 2013 de etiske retningslinjer for den redaktionelle brug af sociale medier, herunder Facebook. I løbet af foråret har omkring 30 brugere klaget til DR over, at man som ”ikke-Facebook-bruger” er afskåret fra en række af DR’s tilbud, når radio- og tv-programmer henviser til Facebook for debatter, konkurrencer og anden interaktion mellem DR og brugerne.

DR’s svar
DR’s ændrede retningslinjer vedrørende Facebook og andre sociale medier skyldes en målsætning om, at DR skal være stærkt til stede på de platforme, hvor befolkningen er. Her er Facebook en god mulighed for DR til at styrke dialogen med brugerne og stille public service-indhold til rådighed for nye målgrupper, som DR ellers har svært ved at nå. DR pointerede også i svarene, at alle kan se det indhold, DR deler på Facebook og Twitter, uden selv at have en konto på de pågældende netværk.

Opfølgning
Når det gælder Facebook og andre sociale medier, er DR’s interne politik, at disse skal ses som et supplement til DR’s øvrige kanaler, og man er derfor opmærksom på, at langt størstedelen af DR’s programvirksomhed fortsat foregår på platforme, hvor alle danskere har fri adgang – også uden en Facebook-profil.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.