preload loader
LSR-NYTOP
DR TV

DR's nye streaming-tjeneste "DR TV" omfatter et nyt design af websiden for streaming af tv og nye apps til smartphones og tablets.

© DR

 

DR’s nye streaming-tjeneste

11. aug. 2014 13.25 

Baggrund
DR’s nye streaming-tjeneste DR TV afløste i juni måned DR NU. Den nye tjeneste omfatter et nyt design af websiden for streaming af tv og nye apps til smartphones og tablets. Knap 40 brugere har klaget til DR over, at funktionaliteten er blevet forringet. Det drejer sig om tv-oversigten, hvor kanalernes logoer ikke er ”fastfrosne”, når man scroller ned på siden. Det er heller ikke længere muligt at søge efter sidste uges tv eller programmer inddelt efter bestemte genrer.

DR’s svar
DR’s nye design af DR TV er baseret på at DR har ønsket en genkendelig og ensartet brugeroplevelse på tværs af alle de platforme og forskellige typer af apparater, som DR TV kan ses på. DR er også begyndt at understøtte nye, som der har været stor efterspørgsel efter (Windows8, WindowsPhone og HbbTV).

Opfølgning
Når man skal arbejde med at skabe den samme brugeroplevelse på tværs af så forskellige størrelser skærme og styresystemer, har det af tidsmæssige og tekniske grunde været nødvendigt at ændre på den måde, som tv-oversigtens kanallogoer førhen var ”fastfrosset” på ved scrollning ned på siden. Der arbejdes på at gøre dette muligt igen i en af de efterfølgende opdateringer. Søgning efter programmer inddelt i de kendte genrer var ikke med i den første version af DR TV den 2. juni, men kom tilbage igen fra 10. juli i otte nye genrer, som DR mener giver brugerne bedre muligheder for at finde det ønskede programindhold. Herunder er genren BØRN er et dedikeret børneområde, hvor det nu også er muligt at bruge en børnelås, så børn ikke uforvarende kommer til at se noget fra det øvrige dr.dk. Det nye app DR TV er de første to måneder blevet downloadet ca. 330.000 gange.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.