preload loader
LSR-NYTOP
Krim

Det ukrainske parlament vedtog resolution om, at man ville kæmpe for, at Krim-halvøen blev befriet.

Vasily Fedosenko © Scanpix

 

Dækningen af krisen i Ukraine

11. aug. 2014 13.10 

Baggrund
Omkring 30 brugere klagede til DR over vinklingen i dækningen af den anspændte situation i Ukraine og herunder på Krim. De pågældende klagere oplevede ensidighed i DR’s dækning til fordel for den ene af parterne i konflikten. Spørgsmålet om hvilken part der var blevet favoriseret, delte dog klagerne i to næsten lige store grupper.

DR’s svar
I dækningen af konflikten har DR forsøgt at give et så nuanceret og korrekt billede af situationen som muligt, og der har ikke i valget af historier og vinkler været tale om nogen stillingtagen. Dækningen har afspejlet et forsøg på hele tiden at komme så tæt på de mennesker, der bærer konsekvenserne af konflikten, mens man samtidig i analyser fra korrespondenter og eksperter har dækket konfliktens større perspektiver og mulige årsager.

Opfølgning
DR er opmærksom på, at der i en konflikt som denne er skurke og helte på begge sider samt at risikoen for glorificering af en gruppering og dæmonisering af en anden er overhængende. Det er DR Nyheders ambition at give plads til en bred vifte af holdninger og meningstilkendegivelser i en sådan konflikt. Forskellige holdninger afspejles også hos DR’s brugere, og deres reaktioner er med til at sikre, at redaktionen hver dag diskuterer, hvorvidt man holder balancen.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.