preload loader
LSR-NYTOP
Bendtner

Nicklas Bendtner fik sin debut som fodboldekspert på DR Sportens dækning af VM i Brasilien.

© DR

 

Dækningen af VM i fodbold

11. aug. 2014 13.05 

Baggrund
Der kom over 100 kritiske henvendelser vedrørende dækningen af VM i fodbold. Udover kritik af lydkvaliteten under kampene gik klagerne primært på valget af kommentatorer. 32 klagede alene over DR’s beslutning om at benytte Nicklas Bendtner i ekspertpanelet fra og med kvartfinalerne og yderligere lade ham medkommentere selve finalen.

DR’s svar
DR svarede, at man havde valgt Bendtner netop på grund af hans store ekspertise i kraft af erfaringer som landsholdsstjerne og som klubspiller på internationalt topplan. Yderligere havde man valgt Nicklas Bendtner som medkommentator under VM-finalen, da han samtidig havde spillet sammen med flere af de to finaleholds aktører. DR fandt, at det bibragte en unik vinkel på begivenheden. Hvad angår lydniveauerne, justerede man undervejs i turneringen.

Opfølgning
DR stillede med en bred vifte af nogle af landets fremmeste fodboldeksperter. Ved siden af nogle af disse garvede kommentatorer og eksperter havde man lyst til at eksperimentere med nye kræfter og anderledes profiler. Denne beslutning var ikke mindst motiveret af ønsket om at ramme bredt hos befolkningen, da VM netop er en af den slags begivenheder, der lægger op til at samle danskerne. DR har overordnet set fået rigtig god respons på VM-dækningen og kan bestemt ikke afvise lignende eksperimenter i fremtiden.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.