preload loader
LSR-NYTOP
Vinter-OL

Her ses DR Sportens to kommentatorer Martin Kampmann og Peter Falktoft.

© DR

 

Dækningen af Vinter-OL

11. aug. 2014 13.00 

Baggrund
DR’s dækning af Vinter-OL i Sochi affødte 76 direkte henvendelser af forskellig karakter.
Mange klagede over en noget løssluppen og bramfri tone hos kommentatorerne, blandt andet under åbningsceremonien og i snowboard-konkurrencerne.

DR’s svar
DR svarede, at man helt bevidst under dette OL i enkelte tilfælde valgte at benytte sig af kommentatorer med en mere personlig stil, end man tidligere havde gjort. Det skyldtes et ønske om at gøre dækningen mere levende og tidssvarende.

Opfølgning
Der var meget forskellig respons på kommentatorerne og mange brugere vendte tilbage med ros over den meget engagerede stil. Fremadrettet vil DR sandsynligvis også eksperimentere med brugen af kommentatorer, men det er vigtigt at holde en balance, hvor en satsning f.eks. rettet mod et bestemt publikum ikke udelukker andre. Feedbacken fra dette års OL indgår i planlægningen af kommende store sportsbegivenheder.

 

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.