preload loader
LSR-NYTOP
Giro 413

Da DR flyttede "Giro 413" fra P4 til P5, blev det igen med Margaret Lindhardt i værtsrollen.

Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1

 

Flytningen af Giro 413 og Danmarksmester fra P4 til P5

21. jan. 2015 12.25 

Baggrund
Over 400 lyttere (heraf 115 via Kontakt DR) af faste P4-lyttere har klaget til DR over flytningen af Giro 413 og Danmarksmester til P5 på DAB. Klagerne var utilfredse med, at radioprogrammerne ikke længere kunne høres på FM. En del klagere henviste til, at de ældre lyttere har sværere ved at bruge DAB eller lytte via internettet.

DR’s svar
DR valgte at flytte de to populære programmer i november for at styrke den digitale kanal P5 og for at åbne P4 for en ny generation af lyttere. DR var klar over, at det for nogle lyttere ville blive svært at vænne sig til skiftet, men på samme måde som tv’et er blevet digitaliseret, er det også den vej, det går for radioen. Lyttertallene viser, at der blandt danskere over 60 år i forvejen var relativt mange, der lytter til DR på andre platforme end FM. Foruden DAB og internet er det også muligt at høre P5 via kabel-tv eller købe en DAB-adapter til den gamle radio.

Opfølgning
Efter flytningen er det gennemsnitlige lyttertal for P4 - i tidsrummet hvor Giro 413 normalt blev sendt - uændret omkring 700.000. Samtidig er P5 lyttertallet på samme tid mangedoblet fra ca. 43.000 til over 160.000. Mønsteret har været det samme for Danmarksmester. Det peger på, at lytterne alt i alt har taget godt imod de nye tiltag.

 

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2014 - 2. halvår

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.