preload loader
LSR-NYTOP
lindvig

Efter godt 30 års tjeneste blev Niels Lindvig fyret som vært på P1 Orientering uden mulighed for at arbejde videre på DR i opsigelsesperioden.

Foto: Agnete Schlichtkrull © DR

 

Afskedigelser af journalister i forbindelse med spareplanen

21. jan. 2015 12.23 

Baggrund
Som et led i DR’s økonomiplan blev 101 medarbejdere afskediget i oktober måned. Lyttere og seere klagede især over fyringen af de mest kendte journalister - herunder Anja Bo fra Deadline på DR2 og Niels Lindvig fra Orientering på P1. Alene fyringen af sidstnævnte førte til over 100 protester fra lyttere, der pegede på, at Lindvig var en central og fagligt meget dygtig medarbejder. Flere kritiserede også, at Niels Lindvig ikke fik mulighed for at arbejde videre i DR i opsigelsesperioden. På de sociale medier blev der oprettet protestgruppen Niels Lindvig tilbage på P1 med godt 900 likes og yderligere indsamlet knap 1.500 underskrifter i protest mod fyringen af Lindvig.

DR’s svar
Medieforliget for 2015-18 har medvirket til, at DR desværre har måttet sige farvel til en lang række dygtige medarbejdere. Stillingsnedlæggelserne er sket på tværs af alle niveauer i organisationen og på tværs af alle kanaler og områder. DR hverken kan eller vil kommentere de enkelte fratrædelser.

Opfølgning
Med pålagte ændringer som i medieforliget og nye udgiftskrav på grund af det voldsomme tempo i teknisk omstilling og nye sendeformer, har det ikke været muligt at undgå afskedigelser.

 

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2014 - 2. halvår

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.