preload loader
LSR-NYTOP
Krop og bevægelse

Siden 1978 har Inge Gotved, Margit Riis-Vestergård og pianisten Jørgen Riis-Poulsen holdt morgenfriske lyttere i form.

© DR

 

Flytningen af Krop og bevægelse fra P5 til langbølge

21. jan. 2015 12.21 

Baggrund
Mange lyttere klagede over flytningen af programmet Krop og Bevægelse fra P5, så det herefter kun kunne høres på langbølge på 243 KHz, hvor DR havde sendt morgengymnastikken kl. 8.30 i flere år sideløbende med P5. DR meddelte samtidig, at et cd-sæt med alle udsendelserne kunne købes via DR Salg. Klagerne afviste, at langbølge var et reelt alternativ og fremhævede, at mange ældre lyttere med glæde brugte programmet som en fast morgenrutine. Godt 40 lyttere klagede via Kontakt DR men samlet kom der over 200 klager til DR.

DR’s svar
DR svarede, at radio i dag er et baggrundsmedie, der ofte benyttes samtidig med andre gøremål. DR udtrykte sympati med de lyttere, der hver dag har benyttet morgengymnastikken som anledning til daglig motion, men henviste til, at det er et mindretal, der faktisk gør brug af tilbuddet. Programmet blev derfor flyttet for at give lytterne på P5 et bedre og mere attraktivt tilbud.

Opfølgning
De mange klager betød, at DR genovervejede mulighederne for at gøre programmet tilgængeligt på anden vis. Det førte til, at alle afsnit nu er tilgængelige på
dr.dk/p5/artikel/krop-og-bevaegelse.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2014 - 2. halvår

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.