preload loader
LSR-NYTOP
1864

Inden premieren på "1864" droppede DR at sende 5.1-lyd og skiftede i stedet til stereo i et forsøg på at reducere kritikken af lydproblemer.

Foto: Per Arnesen, Miso Film © Type 1

 

Ændringen fra 5.1-lyd til stereo på DR1 og DR3

21. jan. 2015 12.20 

Baggrund
Godt 30 seere klagede over, at DR fra den 7. oktober ikke længere sendte ”surround sound” (5.1-systemet) med seks lydspor på DR1 og DR3 men kun stereo med to lydspor. Klagerne mente, at det var et teknologisk tilbageskridt, og DR hellere burde informere seerne om korrekt indstilling af deres tv-apparat frem for at fjerne muligheden for de seere, der har surround-anlæg knyttet til deres tv.

DR’s svar
DR svarede, at ændringerne skete for at sikre bedst mulig lydkvalitet for størstedelen af seerne. Man havde konstateret, at lydkvaliteten var forringet for mange seere, fordi de fleste tv-apparater automatisk vælger ”surround sound” frem for stereo. På anlæg der kun kan gengive stereo giver det imidlertid problemer med lyden og f.eks. med at høre, hvad der blev sagt.

Opfølgning
Seere, der har et surround-anlæg koblet til deres tv, vil fortsat i de allerfleste tilfælde kunne opnå en god lydoplevelse på alle DR's kanaler ved at decode stereosignalet til ”surround sound”, hvilket næsten alle 5.1-anlæg kan i dag.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2014 - 2. halvår

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.