preload loader
LSR-NYTOP
Den dag de fremmede forsvandt

”Den dag de fremmede forsvandt” foregik blandt andet på Nørreløkkegården ved Bogense, hvor det i sæsonen primært er udlændinge, der får Iceberg-hovederne i hus.

Foto: STV Production A/S © Type 2

 

Sociale temaer på DR1

21. jan. 2015 12.18 

Baggrund
En række debatskabende serier på DR1 har i 2014 sat fokus på samspillet mellem arbejdsmarkedet og sociale ydelser. Senest skete det sidst i november og først i december med temaet Danmark på Overførsel, der blandt andet bød på serierne Blok på bistand og Den dag de fremmede forsvandt. Programmerne medførte en snes klager til DR, men på DR’s sider på Facebook var der omfattende kritik. De omkring 800 indlæg var overvejende kritiske og bebrejdede bl.a. DR for at have udstillet de arbejdsløse som dovne på en urimelig baggrund og for at være negative over for bestemte grupper.

DR’s svar
DR har svaret, at Blok på bistand har haft til formål at give seerne et billede af en gruppe danskere, som de fleste har en holdning til uden at vide ret meget om deres liv og deres baggrund for at være på overførselsindkomst. Den dag de fremmede forsvandt og tv-debatten satte fokus på ret og pligt, og på hvad der er danskernes incitament for at arbejde og på hvor hårdt arbejdstempoet er i mange ufaglærte lavtlønsjob.   Hensigten med programmerne har været at beskrive et stykke virkelighed, der bør indgå i debatten.

Opfølgning
Udsendelserne blev generelt set godt modtaget af seerne og gav anledning til en omfattende diskussion om programmernes substans. DR1 fortsætter med at udvikle programserier med det særkende – og med en bred og alsidig vifte af vinkler. Det er også opgaven at tage fat på vigtige emner, som er vanskelige og måske endda tabubelagte.

 

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2014 - 2. halvår

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.