preload loader
LSR-NYTOP
Panorama

DR's måde at interviewe Panoramas direktør, Morten Broager, medførte heftig debat og kritik.

 

Interview med Panoramas direktør i Tivoli

03. sep. 2015 12.24 

Baggrund
Interviewet med Panoramas direktør Morten Broager i Tivoli medførte en række kritiske henvendelser via Kontakt DR, hvor DR's journalist kritiseredes for verbalt at "overfalde" direktøren. På DR's Facebook-sider og de sociale medier generelt affødte sagen stor opmærksomhed.

DR's svar
DR fandt at dette interview indholdsmæssigt var væsentligt for valgdækningen, idet statsministerkandidat Lars Løkke Rasmussen brugte netop denne kilde som sandhedsvidne på et helt centralt budskab i Venstres valgkampagne om, at det i Danmark for visse mennesker ikke kan betale sig at arbejde. DR sendte ikke interviewet i sin helhed som TV2 News, men redigerede det på en måde, der var både fair og respektfuldt overfor kilden. Derfor beklagede DR ikke indholdet i interviewet i Tivoli, men beklagede derimod formen, der blev kaotisk og anklagende.
 
Opfølgning
DR beklagede med det samme måden, hvorpå interviewet var foregået, men fandt fortsat at sagen var relevant, da den berørte et af Venstres primære udspil i valgdækningen. DR havde bedt om et interview under roligere forhold og med god tid, men Panoramas presseansvarlige gav kun denne ene lejlighed. Da DR fandt det væsentligt at snakke med Panorama, var det således vores eneste mulighed. I DR's evaluering af hele valgdækningen er dette emne med i efterkritikken.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2015 - 1. halvår

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.