preload loader
LSR-NYTOP
Kandidat

Mange danskere valgte at tage DR's Kandidattest under valget for at se hvilke politikere de delte holdning med.

© DR Nyheder

 

DR’s Kandidattest

03. sep. 2015 12.24 

Baggrund
Under folketingsvalget kunne DR's brugere på dr.dk benytte sig af en test for at undersøge, hvilke af valgets politiske kandidater de var mest enige med. Via Kontakt DR kom knap 20 klager over testen, hvoraf særligt to kritikpunkter gik igen. Testen kritiseredes for at afvige i resultatet ved forskellige lejligheder, selvom brugerne afgav samme svar. Derudover var flere brugere utilfredse med testens obligatoriske felt, hvor man skulle opgive sin adresse.

DR's svar
Afvigelsen i testens resultat trods nøjagtig samme besvarelse kan skyldes, at politikerne har skiftet svar, nye har oprettet deres svar/profiler eller brugeren har skiftet valgsted.
Som et led i at give den bedst mulige service og det mest retvisende billede har DR valgt at tilbyde brugerne den stemmeseddel og de kandidater, som de rent faktisk ville møde på deres personlige afstemningssted. Mange brugere har kunnet nøjes med kun at skulle indtaste deres postnummer for at DR kunne finde det korrekte afstemningssted. Men da en del postnumre dækker over flere kredse eller afstemningssteder har nogle brugere også skulle indtaste deres adresse for at kunne give det præcise billede.
DR har ikke gemt brugernes postnummer eller adresse, hvilket også tydeligt fremgår af teksten på Kandidattesten ved felterne.

Opfølgning
DR's Kandidattest blev brug over en million gange under valgkampen. Kritikken indgår i arbejdet med at forbedre brugernes oplevelser, såfremt Kandidattesten genanvendes ved fremtidige valg.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2015 - 1. halvår

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.