preload loader
LSR-NYTOP
lyd

Problemer med at downloade og streame lydbøger har resulteret i mange kritiske henvendelser.

Foto: Mette Udesen © Kulturstyrelsen

 

Problemer med lydbøger

03. sep. 2015 12.23 

Baggrund
Problemer med de lydbøger der er tilgængelige via DR's podcast, DR's Radio App og sitet Drama & Bog har medført mange klager. De handlede primært om tilgængelighed, problemer med at streame eller downloade lydfiler samt rod i rækkefølgen af filerne. 45 brugere klagede via Kontakt DR, mens DR samlet modtog næsten 200 klager.

DR's svar
DR fremhævede, at man ønsker at tilbyde et stort udbud af gode oplevelser med mange forskellige lydbøger til DR's brugere. Siden 1. december 2014 har DR tilbudt langt flere lydbøger til download og streaming end tidligere, og det har derfor lagt et større pres på systemerne. Hvor der før var 5-10 bøger om året, har DR siden da haft typisk to lydbøger på om måneden og i perioder op til fem ad gangen. Desværre har det store udbud også betydet, at systemet ved lejligheder har været ramt af såvel tekniske som personlige fejl. DR forsøger hele tiden at tilbyde en bedre service for brugerne og arbejder derfor hårdt på at sikre, at antallet af fejl bliver mindsket.

Opfølgning
DR vil fortsat have bøger til både streaming og download, og vil arbejde for at være mere tydelige i kommunikationen omkring, hvordan DR tilbyder hver enkelt bog. Derudover arbejder DR løbende på at forbedre vejledningerne, så de er aktuelle og brugervenlige.
Tilbuddet om at høre og hente bøger via DR's Radio App og sitet Drama & Bog er opstartet i december 2014. En del af problemerne kan formentlig tilskrives startvanskeligheder, der løser sig løbende.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2015 - 1. halvår

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.