preload loader
LSR-NYTOP
støjberg og løkke

Lars Løkke Rasmussen og Inger Støjberg blev begge udsat for negativ omtale af Go' Morgen P3's værter.

Foto: Søren Bidstrup © Scanpix

 

Go’ Morgen P3’s omtale af Venstre-profiler

03. sep. 2015 12.23 

Baggrund
Specielt to indslag har fået lyttere af Go' Morgen P3 til at klage over behandlingen af Venstre-politikerne Inger Støjberg og Lars Løkke Rasmussen.  I en udsendelse overvejede værten at ringe til Inger Støjberg for, at indtale en besked på hendes telefonsvarer. Hertil leverede han en kritik af Inger Støjberg, som en række lyttere opfattede som tendentiøs. Under en anden udsendelse skrev værten "fadbamse" på Lars Løkke Rasmussens Facebook-side, og opfordrede i samme ombæring programmets lyttere til at lave tilsvarende opslag på Facebook-siden.
Via Kontakt DR modtog DR 12 klager for ovenstående episoder, men en tilsvarende kritik er kommet til udtryk i mange hundrede kommentarer på DR's og andres sociale medier.

DR's svar
Det er som udgangspunkt ikke et problem at Go' Morgen P3's værter har meninger og er personlige i deres fortællinger. Værterne skal dog samtidig være nuancerede og fair. Ved proklamation af egne holdninger i forhold til eksempelvis politikere skal disse holdninger klart fremstilles og bruges i en redaktionel sammenhæng f.eks. ved oplæg til debat, således at andre meninger kan gøre sig gældende og derved gøre dækningen afbalanceret. Dette var ikke i tilstrækkelig grad tilfældet i disse indslag, hvilket DR beklager.

Opfølgning
Go' Morgen P3 vil i fremtiden stadig indeholde en humoristisk tilgang til programmets emner. Dette skal skinne så klart igennem, at der ikke opstår misforståelser om hvorvidt der er tale om et humoristisk indslag eller en ensidig partisk omtale af et emne.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2015 - 1. halvår

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.