preload loader
LSR-NYTOP
sas

Der var tale om en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse i SAS og ikke en ulovlig strejke, som DR af flere omgange fejlagtigt fortalte.

Foto: Jens Thaysen © Scanpix

 

Strejke i SAS

03. sep. 2015 12.22 

Baggrund
I februar og marts modtog DR via Kontakt DR godt 15 klager omhandlende den daværende strejke i SAS. Ved flere episoder omtalte DR's nyhedsværter og reportere strejken som værende ulovlig. Der var tale om en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, men den var ikke ulovlig, og der blev derfor klaget over, at DR gav et fejlagtigt billede af konflikten.

DR's svar
DR har i svar til brugerne beklaget og erkendt, at de danske kabineansatte nedlagde deres arbejde i strid med deres overenskomst med SAS, men ikke i strid med loven, som blev sagt ved flere lejligheder.

Opfølgning
DR må erkende, at der ind imellem sker fejl, når man formidler nyheder. Det er imidlertid meget vigtigt, at fejlene bliver rettet hurtigt og grundigt. Denne fejl blev beklaget over for klagerne og berigtiget på såvel Fejl & Fakta på dr.dk samt i TV Avisen.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2015 - 1. halvår

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.