Dr.dk/sundhed opdateres ikke længere.

Du kan finde det nyeste fra dr.dk om sundhed på dr.dk/levnu.

preload loader
Se video Læs mere

Pres på brystkassen

03. jun. 2009 11.15

Hej

Jeg får sommetider nogle ture med pres på brystkassen. Det føles som om een sidder ovenpå min brystkasse. Samtidig stiger pulsen og jeg kan mærke det op gennem halsen. Ofte kan jeg også mærke det omme mellem skulderbladene. Det gør ondt sådan nærmest ind gennem kroppen forfra og om på ryggen. Det står på ca. 10 min.

Det kommer uden varsel og i forskellige situationer og forskellige tidspunkter på dagen. Jeg er kvinde, knap 42 år. Jeg har overvejet at gå til lægen, men da det jo ikke er der hele tiden så er det nærmest umuligt for lægen at undersøge det. Har I noget bud på hvad det kan være?

Svar fra Hjerteforeningens eksperter
Symptomer fra kroppen, der gentages over længere tid og dermed også fylder i ens bevidsthed, skal man altid tale med sin læge om.

Lægen vil have mulighed for at spørge mere ind til dine symptomer samt eventuelt foretage undersøgelser, der giver mere klarhed. Symptomer i brystkassen som du beskriver, kan have forskellige årsager. De kan stamme fra din mave eller dine muskler og muligvis også fra hjertet.

Kvinders symptomer på hjertekarsygdom er mere atypiske end mænds, men umiddelbart er varigheden og måden dine smerter kommer på ikke så overbevisende hjertesuspekte, men din læge vil kunne give dig en bedre og mere sikker vurdering.

Under alle omstændigheder bør du ved lejlighed få lægen til at tjekke op på dine symptomer, så du kan få en afklaring på dine spørgsmål.

Mvh
Ingrid Willaing, sygeplejerske og sundhedschef i Hjerteforeningen

 
ligenupaasundhed

Sådan kommer du i gang med et rygestop

Begynd i god tid med at bryde dine rygevaner og læg dem lidt om. Og tag en test, der viser, hvordan du bedst holder op.

 

Hop foråret ind - i sikkerhed

Giv den gas på havetrampolinen i det gode vejr. Men hold dig lige til et nogle få sikkerhedsregler - så undgår du brækkede lemmer.

 

Derfor falder kvinders fertilitet

Det har længe været kendt, at kvinders fertilitet falder med alderen. Men nu er forskere et skridt nærmere at kunne forklare hvorfor.

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Sundhed > Sygdom > Hjertet > Brevkasse

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.