Tre ildsjæle er fundet

De tre finalister til P2 Prisen Årets Ildsjæl 2016 er fundet!

Den utrættelige koncertarrangør Christine Krabbe fra Elvermose, Stifter af Genklange, Gabriella Meinert-Medici, der arrangerer klassiske koncerter for børn og kontrabassist Mette Hanskov, der i Publikumsorkestret inviterer amatører på alle planer til at møde den store musik.

Christine Krabbe

Christine Krabbe er blevet nomineret for sit utrættelige arbejde med at arrangere koncerter på Frederiksdal og Elvermose på Lolland-Falster gennem mere end 30 år. Alt uden skelen til personlig indsats på alle planer, som der står i en indstilling, og en anden skriver: "Christine skaber nogle usædvanlige rammer - hun er i mine øjne ikke blot en organisator, men selv et meget kunstnerisk væsen. Og netop dette udstråler hun og deler hun med en passion som er smittende."

Christine Krabbe portræt

Gabriella Meinert-Medici

Gabriella Meinert-Medici er nomineret for sit arbejde med at arrangere klassiske koncerter for børn helt ned til 2-årsalderen gennem foreningen GENKLANGE. Gennem månedelige koncerter og gennem sit opsøgende arbejde i udsatte boligområder, viser hun børn, pædagoger og forældre, at klassisk musik er vedkommende. "Sjældent set engagement og blændende formidler af klassisk musik til en målgruppe for hvem det ikke lige ligger i kortene at stifte bekendtskab med den klassiske musik." Som der står i en af indstillingerne.

Gabriella Meinert-Medici

Mette Hanskov

Bassisten Mette Hanskov er nomineret for at oprette og dirigere Det Kongelige Teaters Publikumsorkester. Orkestret favner øvede amatørmusikere og musikglade mennesker, der aldrig før har lagt hånden på et instrument. Som en af musikerne skriver i indstillingen: "Mette gør et fantastisk stykke arbejde for at vi alle, også C spillerne, føler os vigtige og kompetente, jeg oplever det som et unikt privilegie at sidde i et 150 mands stort symphoniorkester."

Mette Hanskov

Det er fjerde gang, P2 uddeler sin ildsjælspris, og hvem der skal have prisen afgøres af P2 Prisens fagjury. Sidste år gik den til oboisten Henrik Goldschmidt for hans arbejde med Goldschmidts Musikakademi i København. Det er en musikskole, hvor børn med forskellige kulturel og social baggrund mødes omkring musikken. Året forinden gik prisen til Charlotte Borchorst Faurschou fra Orkesterefterskolen i Holstebro.

Modtageren af 'Årets Ildsjæl' kan være en person, der har gjort noget særligt for og i dansk musikliv i det sidste år eller gennem en årrække. Det kan være et visionært musiklivsmenneske, der har et særligt "drive", én, der inspirerer andre og gør en forskel. Og det kan både være én, der arbejder lokalt eller på landsplan. De 3 finalister og Årets Ildsjæl bliver valgt af en jury nedsat af P2 Prisen.

  • Print
  • Del artiklen: