Genoplev P2 Prisen

Klassiske musikere improviserede, børn tegnede musik, en P2vært brød ud i sang – og der blev ingen priser til Carl Nielsen. Pris-showet blev en festaften med mange overraskelser

Festen åbnede med en stemningsfuld improvisation over sange af Carl Nielsen spillet af Koppel & Sons with Friends. Vennerne var både jazzmusikere og klassiske musikere.

Koppel og søn - Carl Nielsen Revisited

Aftens første prismodtager blev den 19 årige cellist Jonathan Algot Swensen. Prisen er en hæderspris til en yngre dansk musiker, der har markeret sig i den forgangne koncertsæson. Jonathan Algot Swensen stammer fra Gentofte og begyndte at spille cello som 7-årig. I dag går han på Det Kgl Danske Musikkonservatorium, hvor han bruger det meste af døgnet på undervisning, øvning og venner. Han er allerede en erfaren kammermusiker, og fik blandt andet en andenplads i DRs 'Spil for livet'-konkurrence i 2011.

"Talentprisen er for mig en kæmpe motivation til at øve videre" sagde Jonathan i sin takketale. Inden da havde han fortalt, at han spiller cello fordi "der er ikke så meget andet, jeg kan finde ud af".

Uddelingen af talentprisen

Den nyslåede prismodtager kunne backstage hilse på den allerførste P2 Talentprismodtager, violinisten Niklas Walentin, der gæste showet med sin Trio Vitruvi.

Trio Vitruvi spiller Sjostakovitj

Den sidste måned har alle kunnet indstille kandidater til P2 Ildsjælsprisen 2016, og en jury har så udpeget tre finalister og den endelige modtager. Prisen gives til en person, der gør noget særligt for dansk musikliv.

Årets prismodtager blev Gabriella Meinert-Medici fra Hellerup.

Gabriella Meinert-Medici var nomineret til prisen for sit arbejde med at arrangere klassiske koncerter for børn helt ned til toårs-alderen gennem foreningen Genklange.

Jens Olaf Jersild fra P2-programmet Jersild&Jukeboxen overrakte prisen:

Årets ildsjæl

Hvad var den bedste cd-udgivelse i året der gik? Det har været til afstemning på dr.dk i både en dansk og en international kategori, og selvom Carl Nielsens musik har fyldt meget i jubilæumsåret, og også gjorde det blandet de nominerede cd'er, valgte danskerne at stemme fransk.

Årets danske cd blev 'L'amour et la foi - Vocal music by Oliver Messiam' med DR Vokalensemblet og DR Koncertkoret, udgivet på Our Recordings. Årets internationale udgivelse blev 'La Belle Excentrique' med den franske sopran Patricia Petibon, udgivet på Deutsche Grammofon.

Showets første del sluttede med en overraskelse, da operasanger Johan Reuter skulle give en lille optakt til koncertens anden del, og pludselig trak showets vært Stine Rosengren med sig i en duet. Stine Rosengren er til daglig vært på P2 men også operasanger, som hun afslørede i en musikalsk flirt med Årets P2 Kunstner.

Stine Rosengren synger med Johan Reuter

Pause

P2 Kunstnerprisen 2016 går til barytonen Johan Reuter. Det var ingen overraskelse, da denne pris har været offentliggjort siden efteråret, og anden del af showet var nøje planlagt som et portræt af en stemme med "en lysende musikalitet og et formidabelt vokalt overskud, som brænder igennem", som der stod i begrundelsen.

Johan Reuter synger Mozart

"I kraft at et stærkt fysisk nærvær og stor scenisk autoritet, har han gjort figurer som Mozarts Figaro, Wagners hollænder, Carl Nielsens Saul og Henrik, Alban Bergs Dr. Schön og mange flere levende - og til tider skræmmende - for et stort publikum herhjemme og på verdens mest velrenommerede operascener", stod der i motiveringen bag P2 Kunstnerprisen

Johan Reuter - Flyvende Hollænder

"Johan Reuter er solist med "stort S", men samtidig også en ensemblesanger, som forstår at lytte og synge sig ind i helheden," hed det i motiveringen.

Johan Reuter - Tannhäuser

Ved selve prisoverrækkelsen takkede Johan Reuter sin familie men havde også en faderlig formaning til sine drenge. Takketalen sluttede med en overraskende appel til byen København

Overrækkelse af Årets P2 Kunstnerpris 2016

P2 Prisen 2016 var arrangeret i et samarbejde med Copenhagen Phil - der tidligere hed Sjællands Symfoniorkester - med Lawrence Foster som dirigent. Orkesteret sluttede showet med Wagners ouverture fra 'Mestersangerne'. Det var en fest!

Vi ses til P2 Prisen 2017 hvor festen foregår i Aarhus.

Overture til Mestersangerne
  • Print
  • Del artiklen: