preload loader
Anholt

Anholt er blevet betragteligt mindre under weekendens storm. Vandet har et sted ædt otte til ti meter af kysten og øens hovedfærdselsåre er i fare for at gå i havet.

Foto: Gitte Hansen, DR Østjylland

 

Skrevet af: 

 

Anholt er skrumpet under storm

28. nov. 2011 07.00 Aarhus

Anholt er blevet betragtelig mindre under weekendens storm. Et rev, der tidligere sikrede øen mod naturens luner, er nemlig væk på grund af sandsugning.

Og det betyder ifølge vognmand Jan Sørensen,  at vandet her har ædt 8-10 meter af  kysten -  over en strækning  på knap en  kilometer.
  
Stenfyld
- Vi kørte noget sten-fyld på de værste stykke på 50 meter for at lave en buffer mod stormen. Det ser ud, som om det er lykkedes. I hvert fald i første omgang.

- Ellers havde vejen været væk. For der var ikke mere end tre meter ind til vejkanten i det område.   

Alligevel spår Jan Sørensen vejstrækningen en dyster fremtid.

Vejen i fare for at skylle væk
- Vores naturlige rev er blevet fjernet af sandsugning. Og det betyder, at vores hovedfærdselsåre er i fare for at gå i havet. Det er ikke så godt - for vi har jo også vores vandforsyning, el-forsyning og telefonledninger liggende i den side af vejen, siger Jan Sørensen.    

DR Østjylland talte tidligt i morges med ejeren af øens campingplads, Britt Rosendal, som kunne oplyse at store dele af pladsen i går aftes stod under vand.

Sluppet nådigt
Men eller er Østjylland ifølge politiet sluppet nådigt fra stormen. 

Ingen personer er ifølge vagthavende ved politiet kommet til skade - og hos Beredsskabsstyrelsen oplyser nattens vagthavende officer, Brian Wesselhof, at uvejret ikke har krævet udrykning i regionen.

 

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > arkivP4 > Østjylland > Nyheder

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.