preload loader
Backseat
 

Backseat: Seasoned and served

21. januar 2013 kl. 06:00 på P4

Backseat er på gaden med deres syvende album, "Seasoned And Served", der befinder sig i bandets vante boldgade af americana, rootsmusik og voksenrock.

Førsteoplaget inkluderer også en bonus-cd med de største Backseat-hits i genindspilninger eller ny-arrangerede versioner som en markering af den danske herrekvintets 20 år lange karriere inden for rock'n'roll.

Kernen i Backseat udgøres fortsat af sangeren Ivan Pedersen, guitaristen og produceren Søren Jacobsen samt bassisten Helge Solberg.
Trommerne betjenes af Henrik Askou og senest er Martin Jønsson kommet med på keyboards efter Ole Boskov, der døde i 2011.
Sangskrivningen har i det meste af forløbet været håndteret af Søren og Ivan, hvis tekster ofte kredser om genretypiske temaer som "den sårede, rastløse enspænder" og "kvinder og mænds kærlighedsrelationer".

Det engelske sprog er lyden af rock'n'roll
På det nye udspil har de forsøgt at tilføre kompositionerne et par friske ingredienser uden at miste fodfæstet i den amerikanske rocktradition:
"Fortællingerne i  teksterne ligger - sammen med vores sound - solidt nedfældet i genrens tradition.
Det er også derfor vi skriver på engelsk, for selve lyden af det engelske sprog er jo lyden af rock'n'roll. Vores arbejde er  jo - når alt kommer til alt - en hyldest til en genre og dermed også til et tekstunivers", forklarer de to sangsmede.

Årets bedste sanger
Backseat (som i begyndelsen hed Backseatboys) debuterede i 1992 med albummet "Wind Me Up", hvorfra singlen "Hey Good Lookin" blev et pænt, stort radiohit. Op gennem 90erne fulgte flere album og nye hits som "Bitter Moon", "Half a Man" og "Kiss a Lots of Frogs" og som kronen på værket modtog Ivan Pedersen i 1996 en dansk Grammy som Årets bedste sanger.

Comeback
Efter yderligere et par albumudgivelser blev Backseat sat i bero ved årtusindskiftet, mens medlemmerne fokuserede på  andre band- og soloopgaver, blandt andet markede Ivan Pedersen sit 40 års jubilæum i musikkens tjeneste ved at udsende bokssættet "Memo" i 2006, inden Backseat året efter samlede tråden op igen for at indspille albummet "Globalization" og tage på comeback-turné.

Det nye album "Seasoned And Served", der indtil videre har kastet singler som "King Of Sorrow", "You Promised Rock'n Roll To Me"  og "The Cards" af sig, udkom 14. januar.

 

Backseat: Seasoned and served
CD:
1. You Promised Rock'n'roll to Me
2. The Cards
3. Coming Home
4. Stop Telling Us Lies
5. King of Sorrow
6. Jealous Heart
7. Breaking All the Rules
8. Going to Regret It
9. Make You My Business
10. New Surprise
11. Tears

 

Her kan du se alle Ugens Album.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > arkivP4 > Ugens album > 2013

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.