Regler og tilmelding til MGP

Her finder du regler for MGP og svar på ofte stillede spørgsmål til showet.

(Foto: © Agnete Schlichtkrull)

Det eneste du skal gøre for at komme med i MGP er:

  • Finde på en tekst og en melodi

  • Optage at du synger sangen

  • Få hjælp af dine forældre til at sende den til os lige her

  • Bravo! Så har du tilmeldt dig til MGP, og vi glæder os til høre din sang!

Er du stadig i tvivl om hvordan man laver et MGP hit? Så find inspiration her.

Har du stadig spørgsmål? Så kan du finde svar på mange spørgsmål om tilmelding til MGP lige her:

Regler og ofte stillede spørgsmål:

Hvordan tilmelder man sig? Du tilmelder din sang ved at klikke på "Start din ansøgning" længere nede på siden. Hvis du har spørgsmål i forbindelse med at sende sangen ind, kan du skrive til drcasting@wilke.dk

Hvornår kan man tilmelde sig?

Castingen til MGP åbner dagen efter showet er afviklet og er åben indtil slutningen af august. Præcise datoer kan findes på denne side.

Hvornår er man videre?

Når castingperioden stopper udvælger DR de ansøgninger, der går videre til næste runde. Hører du ikke fra os, er du desværre ikke gået videre.

Må jeg sende mere end én sang ind til MGP? Hvis du har skrevet mere end én sang, skal du være mere end velkommen til at sende dem til os.

Kan man tilmelde sig MGP som danser? Nej desværre. MGP er i udgangspunktet et musikprogram, så man kan ikke tilmelde sig som danser.

Hvor gammel må man være for at deltage i MGP? Aldersgrænsen for at være med i MGP er mellem 8 år og til og med 15 år, når MGP-showet vises på DR.

Hvem har rettighederne til min sang? Du skal selv skrive tekst og musik til din sang - og dermed selv have samtlige rettigheder. Hvis du har fået hjælp fra eksempelvis en musiklærer, er det vigtigt, at du har en bekræftelse fra din lærer på, at rettighederne alene er dine. Dette sker ved at den, der har hjulpet, underskriver en erklæring, der bekræfter dette.

Derudover sikrer DR at rettighederne forbliver dine. DR hjælper dig med at melde dig ind i KODA. Koda er en medlemsforening, der har til opgave at sørge for, at dem, der har skrevet tekst og musik, får betaling, når deres musik spilles offentligt. DR kan således sikre, at rettighederne alene går til børnene.

Hvordan opbevares mine sange? Sangene og jeres kontaktoplysninger opbevares af Wilke. Wilke er en analyse- og rådgivningsvirksomhed, der hjælper DR med at håndtere indsendte sange, jeres navne osv. Wilkes metoder lever op GDPR-reglerne, så jeres sange og data bliver opbevaret korrekt og sikkert. Har du spørgsmål til det eller brug for hjælp til at sende din sang ind, kan du skrive til drmgp@wilke.dk

Sprog og fremførelse Sangen skal synges af dig på dansk, og du skal have fast bopæl i Danmark. Du skal selv være med til at fremføre din sang på scenen, og alle, der har rettigheder til tekst og/eller musik, skal være med på scenen. DR forbeholder sig ret til at bede dig ændre din tekst, hvis teksten indeholder anstødelige ord eller indhold.

Ingen voksne må være med på scenen til MGP. I må højst være seks (6) personer på scenen - alle inklusive, men gerne færre. DR har dog ret til at dispensere for dette.

Musikalske instrumenter er tilladt på scenen, men da showet afvikles som singback (musikken afspilles fra bånd og sangen synges live), kan instrumenterne ikke være tilsluttet et lydanlæg.

Singback båndet må gerne indeholde kor sunget af kunstneren selv og/eller øvrige, der medvirker på scenen under fremførelsen af sangen.

Varighed af sang Du kan sende en sang ind med en hvilken som helst varighed - det har ingen indflydelse på bedømmelsen af sangen. Men du skal være opmærksom på, at når din sang er produceret færdig, vil den til tv-udsendelsen have en varighed på mellem 2:30 og 3:00 minutter.

Hvem må høre min sang inden den bliver udvalgt til MGP? Finalesangene, som deltager i MGP, må ikke have været kommercielt udgivet, før DR vælger at offentliggøre sangene i forbindelse med MGP.

Sangen må gerne have været offentligt tilgængeligt i mindre omfang fx på egen Facebook-side, ved koncerter eller lignende på lukkede, halv-offentlige eller offentlige platforme, men ikke i en grad, der på nogen måde kan give den en konkurrencemæssig fordel eller forspring i forhold til de øvrige deltagere.

Såfremt sangen har været offentliggjort eller ligget offentlig tilgængeligt skal deltageren - senest samtidig med at sangen bliver sendt ind - sørge for, at melodien ikke længere er tilgængelig på hverken lukkede, halvoffentlige eller offentlige platforme. DR skal samtidigt gøres opmærksom på, hvor sangen har været spillet og hvor den evt. har været tilgængelig.

Skulle sangen have været offentlig tilgængelig, er det DR's ret at vurdere, om den har opnået en konkurrencemæssig fordel i forhold til øvrige bidrag i konkurrencen. I så fald forbeholder DR sig ret til at diskvalificere bidraget.

Må jeg være professionel musiker? Du må aldrig tidligere have udgivet en kommerciel CD, en musikvideo mv., og du må ikke have kontrakt med et pladeselskab eller lignende. Hvis du tidligere har været med i MGP som danser eller musiker, så må du gerne deltage flere gange. Du må ikke før eller under MGP være professionelt repræsenteret, f.eks. af en manager eller et pladeselskab. Du skal altså med andre ord være amatør.

Må jeg have medvirket i andet tv etc.? Hvis du allerede har medvirket i tv, film eller er eksponeret på sociale medier, skal du informere DR herom. DR forbeholder sig retten til at udelukke dig fra MGP på denne baggrund, da det kan betyde en konkurrencemæssig fordel.

En eventuel udelukkelse afhænger dog af en konkret vurdering af den enkelte sag.

Produktionsbeslutninger DR har den endelige afgørelse i alt vedrørende produktionen af MGP, finalesangenes fremførelse samt arrangement og indspilning, herunder rekvisitter, kameragang, lyd og lys, koreografi, kostumer og styling. Din sang bliver inden MGP showet produceret af en producer udvalgt af DR. Det er ene og alene DR, der vælger den musikproducer, der producerer din færdige sang til MGP. Det er ligeledes ene og alene DR, der godkender den færdige produktion af de enkelte sange.

Hvad skal jeg betale for at være med? Hvis du kommer med i MGP, betaler DR efter nærmere aftale dine udgifter til transport og logi i dagene op til showet, mens du er med i MGP, samt under indspilningen af din sang. Derudover betaler DR et begrænset beløb til forældrenes udgifter.

Hvilket tøj skal jeg optræde i? Du leverer selv tøj og sko til din optræden ved MGP. DR har en stylist, der rådgiver dig. Stylingen er et samarbejde, men DR har godkendelsesret ift. tøj og make-up i showet.

Hvem har lov til at bruge og sende TV-optagelserne? DR har eneret til at bruge optagelserne (billede og lyd), hvor den medvirkende medvirker, på alle måder og ved hjælp af alle nuværende og fremtidige tekniske metoder og på alle nuværende og fremtidige platforme. Som ikke udtømmende eksempler kan nævnes udsendelse via radio og tv, simulcast, webcast og on-demand streaming og download på Internettet, salg, fx. til visning i udlandet og udgivelse på cd, video, DVD etc.

Har du spørgsmål til reglerne for MGP eller lign. kan du skrive til redaktionen på mgp@dr.dk - vi gør opmærksom på lang svartid over sommeren.

Regler for MGP Bevidst overtrædelse af reglerne eller tilbageholdelse af væsentlige oplysninger i forbindelse med disse fører til diskvalifikation fra MGP.