Her er deltagerne til MGP 2023!

Nu løfter vi endelig sløret for, hvem der skal deltage i årets show.

Hør sangteksterne til MGP 2023

Her kan du læse om alle de seje deltagere til årets MGP og høre deres fede hits!

Hvis du slet ikke kan få nok af årets sange, og du har lyst til at lære dem alle udenad, så kan du finde alle sangteksterne til de otte sange ved at trykke lige HER.

God fornøjelse!

ELINOVA - MOD STRØMMEN

Elin og Nova på 12 år kommer begge fra Nørrebro, og de kalder sig tilsammen for ELINOVA. De har skrevet sangen ‘Mod strømmen’, fordi de synes, at det er vigtigt, at man skal være sig selv, og man f.eks. ikke skal lade sig påvirke af noget, hvis man ikke synes, at det er det rigtige. Pigerne har kendt hinanden altid, da deres forældre også er gode venner. Elin og Nova har længe drømt om at være med i MGP, og de har haft en tradition med se showet sammen.

Sidste år begyndte de at skrive en sang sammen, og de kunne ikke i deres vildeste fantasi forestille sig, at de kom med, men det gjorde de! Pigerne elsker begge Harry Potter, og så er de vilde med at hænge i trapetz sammen. Elins største idol er Jada, og Novas er Pernille Harder. Med sig på scenen har Elin og Nova de tre seje dansedrenge Storm, Emilio og Sebastian.

0:00

DYSSEBAND - PÅ TUR

Søskendeparret Iben og Aksel danner sammen deres venner Alvilde og Ulrik bandet Dysseband. Pigerne er 9 år gamle, og de er klar til give den gas som forsangere, mens de to 13-årige drenge styrer instrumenterne med hård hånd. Aksel er at finde på klaveret og Ulrik på trommerne.

Kunstnernavnet ‘Dysseband’ er stærkt inspireret fra byen, hvor de kender hinanden fra – nemlig Dyssegård. Pigerne har gået i børnehave sammen, og drengene går i samme folkeskoleklasse. Sangen ‘På Tur’ handler om, at man skal ud på tur og have det fedt. Ulrik og Aksel har skrevet melodien til sangen, og de to piger Iben og Alvilde har skrevet teksten. Fælles for bandet er, at de alle elsker musik, men udover det, så elsker de to drenge at spille tennis, Iben er vild med gymnastik og Alvilde spiller håndbold.

0:00

FREDERIK - PRETEEN

12-årige Frederik kommer fra Sønderjylland - nærmere bestemt Dybbøl. Han har skrevet sangen ‘Preteen,’ som handler om, når man er lige ved at være teenager, og man bare gerne vil bestemme over sig selv. Frederik elsker musik og teater. Han spiller i et talentband, og han har spillet guitar siden har var 9 år gammel.

Frederiks livret er pizza eller sushi, og hans hemmelige talent er, at han er god til at stå på hænder. Frederik elsker pop og hiphop, og hans yndlingsartister er Christopher eller Lukas Graham. Med på scenen har Frederik trommeslageren Daniel, guitaristen Emil og bassisten Hugo.

0:00

GIRLS ON FIRE - DRØMME

De tre 11-årige piger Anissa, Kajsa og Ellinor danner tilsammen rap-trioen Girls On Fire. De har skrevet sangen ‘Drømme,’ som de fik idéen til, fordi folk kritiserede deres drømme. Pigerne mener, at det er vigtigt at drømme og tro på det, som man drømmer om.

Anissa og Ellinor går i klasse sammen, og Kajsa går i deres parallelklasse. De blev alle tre gode venner i 2.klasse, da de fandt ud af, at de har en fælles interesse for at synge og rappe. De mener, at det er musikken, der har bundet dem sammen, og de elsker at øve sig og blive bedre. De har også vundet deres SFOs talentkonkurrence ‘Klubben har talent.’ Anissa elsker Jiu Jitsu, Kajsa er vild med fodbold og Ellinor kan godt lide at lave mad.

0:00

THE FIVE - TÆNK DIG OM

Det 11-årige slæng fra Rønde består af pigerne Alma, Freia, Esther, Sine og Andrea, som tilsammen udgør The Five. De har skrevet sangen ‘Tænk dig om’, som handler om, at man ikke skal svigte hinanden, når man f.eks. har en legeaftale og hellere vil være sammen med nogle andre. Idéen til sangen fik de i et frikvarter.

De fem piger går alle i samme klasse på Ugelbølle Friskole. Ester og Freias største idol er Emma Watson. Alma er vild med fodboldspilleren Trent Alexanders Arnold. Andrea går til hiphopdans, og Sine kan godt lide at øve sig på tricks på sin trampolin. De elsker alle sammen at tage på shopping sammen og hænge ud på klubben.

0:00

GUSTAV & MAGNE - GI' DEM TIL MIG

Gustav og Magne drømmer om at have flere penge, for når man er ung, så er det fedt at have sine egne penge og købe det, man vil. De er 13 år gamle, og når man ikke er fyldt 15 år endnu, så kan det være svært at få et job. Idéen til sangen ‘Gi dem til mig’ kom i forbindelse med en projektopgave i skolen, hvor emnet var penge.

Drengene har været bedste venner siden 4. klasse, og de elsker at hænge ud i Gustavs garage, som er lavet om til en musikgarage. Her kan drengene rigtig nørde musik. Gustav er vild med tage billeder med sit spejlreflekskamera, elsker at hænge ud med sine venner, og så hader han at tømme opvaskemaskinen. Magne går til gymnastik, cello og kor, og så hader han at svinge støvsugeren. Gustav og Magne får selskab på scenen af de tre dansere Seth, Mikkel og William.

0:00

SOPHIA - DET' BARE TANKER

12-årige Sophia lærte sin første sang, da hun var to år gammel, og hun har set MGP, så langt tilbage som hun kan huske. Sangen ‘Det bare tanker’ handler om, at man skal prøve at lade være med at sammenligne sig selv med andre, da det kan gøre én rigtig ked af det. Sophia håber på, at hendes sang får andre til at tænke over, at man er god nok, som man er.

I Sophias fritid synger hun i to bands, hun elsker at tegne, være sammen med sine venner og sin hund. Sophias livret er tarteletter, og så elsker hun at gå sent i seng!

0:00

POMFRIDA & MAYANNAISE - HEMMELIGHED

Bag bandnavnet, som vækker sulten i de fleste, gemmer sig de to 10-årige piger Ida og Maya. Pigerne har skrevet sangen ‘Hemmelighed’, som handler om, at det godt kan føles lidt svært, når nogen holder en hemmelighed for en. Ideen til sangen kom til pigerne ude i skolegården, og de har altid drømt og talt om MGP. De vil gerne fortælle andre, at de også har prøvet at føle sig udenfor, når nogle hvisker om hemmeligheder. Ida og Maya kender hinanden fra skolen, og bandnavnet kom til dem, fordi Maya tit bliver kaldt MAYAnnaise, og hvad passer godt til det? PomfrIDA!

Maya går til gospel og gymnastik i sin fritid, og Idas hemmelige talent er, at hun kan trylle. Med på scenen sammen med POMFRIDA OG MAYANNAISE kommer de fire dansere Alma, Elin, Norma og Alisha.

0:00