Magtens billeder - Hotel Copenhagen

Programinfo:

Dokumentarserien "Magtens billeder" består af tolv dokumentarfilm, der sætter billeder på magtens væsen i Danmark. En film om dem uden magt og uden bolig. For at få penge i kassen solgte Københavns Kommune i 1995 næsten 20.000 kommunale boliger til private. Boligløse sendes derfor nu på herberg eller installeres i dyre hotelværelser. Dette er historien om en håndfuld boligsøgendes kamp for at finde et sted at bo. Ganske almindelige mennesker, der føler sig magtesløse i konfrontationen med kommunens sagsbehandlere. Men folkene bag de kommunale "Kvikskranker", har ikke selv andet valg end at være instrumenter for regeringens boligpolitik. Fælles for de medvirkende er, at de alle har været i kontakt med det offentlige systems Kvikskranker, og som de har måttet opgive at trænge igennem travlheden og bureaukratiet. Nu finder de den personlige rådgivning, de har brug for hos en håndfuld mennesker, der giver sig tid til at lytte til deres historie og yde dem konkret hjælp, fortæller Poul Martinsen. Det sker hos ?Boligfonden for enlige Mødre og Fædre?, et rådgivningskontor beliggende i en baggård på Nørrebro i København, hvor tre socialrådgivere og 24 frivillige medarbejdere gør et fremragende stykke arbejde. Dette beskedne sted er omdrejningspunktet i filmen, for her dukker de op, den ene efter den anden af hovedpersonerne, hvis jagt på en bolig vi derefter følger.

Programinfo:

Tilrettelæggelse: Poul Martinsen. Research: Mia Heldam og Birgitte Ingwersen. Redaktion: Allan Berg Nielsen, Henrik Grunnet, Stefan Samsøe-Petersen og Jakob Høgel. Co-produktion mellem DR, Poul Martinsen Film og Det Danske Filminstitut.

Genre:

Boliganvisning, boligløse, hjemløse, magt;

Tid:

00:58:15

Sendt:

25/02/2004

Medvirkende:

Ellen Hansen, leder, Boligfonden; Laila Schmidt, boligsøgende; Majbrit Thomassen, socialrådgiver, Boligfonden; Kim, kommunal sagsbehandler; Anita Richard, boligsøgende; Henrik Larsen, socialrådgiver, Boligfonden; Vivi, kommunal sagsbehandler; Brynhild Hentze, boligsøgende; Lena, kommunal sagsbehandler; Poul Hjortbøl, boligsøgende; Marianne Bagersted, boligsøgende;

Læs mere

Mere: Dokumentar

Seneste afspillede