Viden Om: Julens mysterier.

Programinfo:

Traditionen tro ser Viden Om i denne uge på noget af al den videnskab, der er i julen. For eksempel forsøger vi at give et forklaring på jomfrufødsler, på hvordan både engle og julemanden er konstrueret, og på hvorfor vi giver gaver og glæder os til julen. Når vi giver gaver har forskerne fundet ud af, at vi frigiver et stof i hjernen, som påvirker os på samme måde, som hvis vi tog et euforiserende stof som for eksempel kokain. En ivrig gavegiver som julemanden har altså stor risiko for at blive afhængig. I Studiet har værten Anja Philip besøg af gæster, der hjælper med forskellige julerelevante forsøg.

Programinfo:

Vært: Anja Philip. Redaktion: Anja Philip, Jes Andersen, Jan Haugaard, Henrik Prætorius, Gertie Skaarup, Rikke Magnussen, Rasmus Visby, Maria Hougaard, Anne Schoen og Allan Lardell.

Genre:

Jul; Luftpudefartøjer; Mikrobølgeovne;

Tid:

00:29:04

Sendt:

13/12/2005

Medvirkende:

Søren Thor Jørgensen, programvært, "Store Nørd", DR 1; Simon Bressendorff, programvært, "Store Nørd", DR 1; Klaus Seiersen, Ph.D., fysiker, "Fysikbasen.dk"; Peter Lund Madsen, læge, Dr.Med., hjerneforsker; Joan Ilsø Sørensen, "Fysikbasen.dk";

Læs mere

Mere: Underholdning

Seneste afspillede