Bagedyst-deltager i komplet kage-nedsmeltning:  'Jeg blev sindssygt ked af det'

For én deltager endte ugens afsnit af Den store bagedyst særdeles dramatisk.

For én deltager var denne uge i bageteltet fuld af bump og udfordringer. (© DR)

Spoiler-advarsel: Denne artikel indeholder detaljer om femte afsnit af Den store bagedyst. Har du ikke set det? Så kan du se afsnittet i DRTV.

Der var nok flere seere, der sad med både hjertet og kagekrummerne helt oppe i halsen under denne uges afsnit af Den store bagedyst.

Kagekonkurrencen endte nemlig som en særdeles højdramatisk affære, da deltageren Jasper Finsen måtte kæmpe til sidste sekund for at komme i mål med sit mesterværk i programmets sidste udfordring.

Den store bagedyst

Mens vært Timm Vladimir talte ned, forsøgte Jasper – med sved på panden og panik i øjnene – at færdiggøre sin kage, der var inspireret af den ikoniske orange scene fra Roskilde Festival.

I sidste ende faldt mesterværket dog for både tidspres og et drilsk chokoladebånd, og resultatet blev mildt sagt ikke, som Jasper havde håbet.

- Nej, hvor er det surt! Det gør mig så fucking ked af det, lød det fra den tydeligt skuffede amatørbager ved synet af den halvfærdige Roskilde-kage.

Se det nervepirrende klip her:

I dag, nogle måneder efter optagelserne, er Jasper stadig frustreret over sin egen præstation.

- Det var virkelig, virkelig, virkelig hårdt at være i. Jeg blev sindssygt ked af det, og jeg er stadig irriteret over, at jeg ikke kom i mål med den kage, fortæller Jasper til dr.dk.

Mistede overblikket og gik i panik

Ifølge Jasper skyldtes problemerne i teltet, at han ikke havde forberedt sig godt nok. Han havde brugt for lang tid på at udtænke udseendet på sin Roskilde Festival-kage og havde ikke nået at øve selve teknikkerne nok.

- Det endte med, at jeg fuldstændig mistede overblikket. Og da Timm så begyndte at tælle ned, overtog panikken bare min krop. Det var virkelig voldsomt, fortæller Jasper, der i dag fortryder, at han – næsten bogstaveligt – slog et større brød op, end han kunne bage.

- Jeg forsøgte hele tiden at overgå mig selv og gjorde tingene alt for komplicerede. Jeg ville gerne prøve noget nyt og gøre noget anderledes, når det kom til mine smage og designs. Men i stedet for at fokusere på én ting og eksekvere den, så var mit fokus alle mulige steder på én gang.

- Min mission var, at jeg gerne ville lave nogle kager, som ikke lignede eller smagte som noget, man havde set tusind gange før, fortæller Jasper. Han meldte sig egentlig til Den store bagedyst som en joke og havde stort set ikke bagt, før han kom med i programmet. Derfor gik han i intens bage-bootcamp, inden optagelserne gik i gang, for at få styr på bagetricks og teknikker. (Foto: © Carsten Mol, DR)

'Det var noget af en mavepuster'

Generelt var heldet ikke just med Jasper i det femte afsnit af Den store bagedyst.

Da deltagerne skulle lave othellolagkager, endte Jasper på en sidsteplads, og hans eksperiment med en lagkage med smag af røg fik en særdeles hård medfart fra dommer Markus Grigo, der mente, at røg-kagen smagte decideret dårligt.

- Det var noget af en mavepuster at få den kritik af dommerne. Dér vidste jeg godt, at mit mesterværk virkelig skulle sidde i skabet, hvis jeg skulle klare mig videre i konkurrencen, husker Jasper.

Men tingene gik altså ikke som planlagt, og derfor blev den problematiske Roskilde-kage det endelige dødsstød for Jasper, der i sidste ende måtte forlade konkurrencen.

- Mange siger, de er lettede, når de ryger ud, men jeg blev faktisk bare rigtig ked af det, siger Jasper, der dog udmærket forstod dommernes beslutning.

Jasper nåede flere gange at imponere dommerne med sin kreativitet i køkkenet – blandt andet med sin torskekage fra program tre, hvor deltagerne skulle lave illusionskager. (© DR)

Alligevel var det hårdt at indse, at bageeventyret med ét var forbi.

- Dér ramte det mig pludselig, at den her oplevelse, som jeg havde brugt flere måneder på, pludselig var ovre. Alt sammen, fordi jeg traf nogle valg, der, set i bakspejlet, var ret fjollede.

I perioden efter optagelserne havde Jasper svært ved at acceptere sine egne fejl, og det var først efter en god, lang sommerferie, at ærgrelsen og frustrationen for alvor forduftede.

I dag ser han tilbage på sin tid i Den store bagedyst med glæde.

- Det har været fuldstændig fantastisk at være med. Hele oplevelsen har været så fed, og jeg kunne ikke ønske mig noget bedre, siger Jasper og tilføjer med et grin:

- Og nu nyder jeg bare, at jeg ikke længere skal bage under tidspres, men kan tage tingene lidt mere stille og roligt.