Bagedyst-vært giver ikke meget for hypet bagværks-trend: 'Så er wienerbrød meget mere mig'

Lørdag er der premiere på tredje sæson af 'Den store juniorbagedyst', hvor Joakim Ingversen er vært.

Joakim Ingversen startede sin tv-karriere som vært på programmet 'Bingo Banko' i 2011. Siden har han vundet 'Vild med dans', arbejdet som skuespiller og været vært på en række andre programmer som for eksempel 'Alle mod én', MGP og 'Den store juniorbagedyst'. (Foto: © Carsten Mol, DR / Illustration: Oliver Seppo)

Da Joakim Ingversen i 2020 blev ringet op og inviteret til casting som vært på 'Den store juniorbagedyst', var han ikke et sekund i tvivl om, at han ville takke ja.

Han har været vært på programmet lige siden.

Lørdag har programmets tredje sæson premiere, og i den anledning har vi stillet den kageglade vært 15 hurtige spørgsmål om jobbet som hyggeonkel og forslugen tv-vært.

Den store juniorbagedyst
1

Hvorfor ville du egentlig så gerne være vært på 'Den store juniorbagedyst'?

- Altså først og fremmest har jeg altid været kæmpe fan af 'Den store bagedyst' for voksne. Samtidig har jeg også været vært på MGP, og det var en fed oplevelse at arbejde med børn, så jeg tænkte, at hvis nu 'Den store juniorbagedyst' bare blev lidt som MGP, så kunne det kun blive godt.

2

Hvad er det vigtigste for dig som vært?

- Det er, at børnene har det godt.

3

Hvordan sørger man for det?

- For mig er det vigtigt, at de ikke stresser. Allerede inden vi begynder at optage, begynder jeg at lave en masse fis med dem for at få dem til at slappe af. Det skal være optur for dem at være med, også når ting går galt.

- Nu er det selvfølgelig ikke mig alene, der har ansvaret for deltagerne, men når vi optager, så er det jo mig, der tættest på dem, og der ser jeg det klart som min vigtigste opgave at holde med dem, sørge for de har det sjovt og trøste, når noget ikke går, som de havde håbet på.

Når der bages, kan alt gå galt. Her hjælper Joakim Ingversen deltageren Palma Marie Falk Lauritsen i programmets sæson 2. (Foto: © agnete schlichtkrull, (C) DR)
4

Hvad med konkurrencen? Er den ikke også vigtig?

- Jeg er selv et udpræget konkurrencemenneske, men alligevel synes jeg ikke, at 'Den store juniorbagedyst' handler om at vinde.

- Det skal handle om at have det sjovt og møde nye venner.

5

Tror du selv, du kunne finde på at stille op til sådan et program, da du var 12 år?

- Nej, jeg er sgu ikke sikker på, at jeg ville turde, eller at jeg kunne det, som de kan. Da jeg var 12 år, surfede jeg hele tiden, og jeg var virkelig en dårlig taber. Når børnene ryger ud af programmet i dag, kan de sagtens blive kede af det, men når de så har fået kram, og der er gået lidt tid, så tager de det så flot. Så glæder sig bare til at se programmet og heppe på deres nye venner.

- Og dét havde du ikke hørt 12-årige Joakim sige. Jeg havde nok smadret et eller andet, hvis jeg røg ud.

6

Hvordan har du det med at bage?

- Altså hverken bagning eller madlavning er min stærke side. Jeg elsker at spise mad, og jeg er dybt imponeret over, hvad andre kan lave.

7

Kan du selv få lyst til at gå i gang med at bage, når du har været på optagelse?

- Ja, det kan jeg faktisk godt, og jeg bager faktisk også med min datter, som er fem år. Det kunne være fedt, hvis hun blev ægte grebet af det; det gad jeg godt.

- Men så ville jeg nok mest være hendes assistent i køkkenet.

Joakim Ingversen har faktisk fået lov en enkelt gang at bage med i teltet - dog med et lidt tvivlsomt resultat. (Foto: © Dr, (c) DR)
8

Hvordan har du det så med at spise kager? Når man ser 'Den store junior bagedyst' virker det til, at du får smovset en hel del?

- Det gør jeg også. Når en optagelse er færdig, så må jeg også sige, at jeg har virkelig lyst til rigtig mad, for det er jo helt vanvittigt så meget kage, man spiser.

9

Har du med tiden fået dig en yndlingskage?

- Dér er jeg nok til det simple. Jeg er ikke tosset med en fastelavnsbolle med alt muligt pynt til 65 kroner. Så er wienerbrød meget mere mig. Tebirkes og frøsnappere – det er bare så lækkert!

- Det gælder forresten også de der billige trøfler, du ved, dem, der minder lidt om studenterbrød. Jeg fandt dem på et tidspunkt i vores køleskab, og de smagte virkelig godt.

10

Når man kigger på dit cv, har du prøvet mange forskellige ting. Du har vundet 'Vild med dans', prøvet kræfter som skuespiller og været børnevært. Er du generelt glad for nye udfordringer?

- Ja og nej. Jeg synes da altid, at det er spændende med nye udfordringer, men jeg kan også godt lide at lave flere sæsoner af det samme program som for eksempel juniorbagedysten, hvor jeg kan få rutine og lære at blive bedre til det, jeg gør.

11

Hvad er det sværeste ved at lave 'Den store juniorbagedyst'?

- Det er aldrig fedt, når deltagerne ryger ud, men de ved jo, at det er en del af konkurrencen. Man lurer lynhurtigt også, hvem der vil blive rigtig kede af det, så det er vi jo forberedte på.

- Og som sagt tackler børnene det enormt godt.

12

Bliver du nogensinde træt af at sige "klar, parat, bag!"?

- Nej, det synes jeg faktisk ikke. Det er jo en ny konkurrence hver gang, og det er jo altid forbundet med ret stor spænding, så det bliver jeg ikke træt af.

13

Kunne du finde på at stå og tælle ned derhjemme, når Sofie er ved at være færdig med madlavningen?

- Hehe, nej, det kunne jeg ikke. Men ingen af os går op i madlavning.

14

I dag taler man jo meget om, at mange børn og unge oplever mistrivsel. Er det noget, du kan genkende, når du er på optagelse?

- Ja, jeg synes, de kan være hårde ved sig selv. Måske var jeg også selv på den måde, da jeg var 12 år, men dengang var der jo ikke alle de sociale medier at spejle sig i, så man gik lidt mere rundt i uvidenhed.

- Nu ved jeg godt, jeg kan lyde total gammelfar-agtig, men de sociale medier gør jo bare hurtigt, at man selv tænker, man har et nedtursliv, bare fordi alle lægger noget fedt ud.

15

Hvad håber du på, at børnene tager med hjem i bagagen, når de har været med i programmet?

- Jeg håber på, at de har fået en superfed oplevelse og nogle nye venner. Nogle af de børn, vi har haft med, har jo ikke altid haft det helt nemt.

- Dér håber jeg, at 'Den store juniorbagedyst' kan få banket noget selvtillid ind i dem.

Det er i løbet af de tre sæsoner af 'Den store juniorbagedyst' blevet en tradition, at Joakim Ingversen åbner programmet på en lidt utraditionel måde. (Foto: © Dr, (c) DR)