Marc blev tvunget ud af Bagedysten før tid: Efter stor beslutning har han nu fået hævn

Det krævede store overvejelser for Marc at takke ja til en ny omgang i bageteltet.

Marc og Michelle bagte sig til tops i årets Jule- og Nytårsbagedyst (Foto: © Carsten Mol Grafik: Oliver Seppo, DR)

Marc Kjær Nielsen har mildt sagt fået en god start på det nye år.

Sammen med bagemakkeren Michelle blev han nemlig udråbt som vinder, da finalen i årets Jule- og Nytårsbagedyst rullede over skærmen søndag aften.

Og netop Marcs Bagedyst-sejr er faktisk særligt sensationel.

Den 32-årige amatørbager nåede nemlig kun at medvirke i ét enkelt afsnit af årets sæson, før en positiv coronatest betød, at Marc var tvunget til at forlade Den store bagedyst.

Derfor var der altså i den grad tale om revanche, da Marc og Michelle kunne løfte Jule- og Nytsårsbagedyst-trofæet i triumf.

- Jeg er skidestolt af, at vi endte med at vinde, og at jeg fik lov til at gøre comeback på den måde. Det er ret fedt, at jeg ikke længere skal være kendt som ham, der røg ud i første afsnit, men nu har fået muligheden for at vise, at jeg altså også kan noget i et køkken, siger Marc med et grin.

Mens Michelle brast ud i gråd, da makkerparret blev udråbt som vindere af den kombinerede Jule- og Nytårsbagedyst, var Marcs reaktion mere afdæmpet.

- Jeg tror lige, det skulle synke ind, at vi faktisk havde vundet, for det var slet ikke noget, jeg havde regnet med. Men jeg var sindssygt stolt bagefter, og jeg fældede måske også en lille tåre, da kameraerne slukkede, siger han.

Marc og Michelle med hver deres nye Bagedyst-trofæ. I finalen kæmpede de mod to andre par, nemlig Jasper og Susanne samt Amrinder og årets Bagedyst-vinder, Klaus. (Foto: © Dr)

Tøvede med at gøre comeback

Det var et stort slag for Marc, da han i utide måtte forlade den populære kagekonkurrence grundet sin coronadiagnose, og efterfølgende brugte han længe på at slikke sårene oven på den ufrivillige exit.

Derfor tøvede det tussede bagetalent faktisk også en smule, da han fik tilbuddet om at vende tilbage til bageteltet.

- For mange af de andre deltagere handlede det mest om at hygge sig sammen i teltet og have det sjovt, men jeg følte måske, der var lidt mere på spil for mig. Jeg ville jo gerne gøre det godt, og vise, hvad jeg kunne, nu jeg havde fået en ekstra chance. Derfor var det en lidt større beslutning, fortæller Marc.

Da han først havde takket ja, satte han dog alle sejl til i jagten på at skabe kagekreationer, der kunne imponere dommerne.

- Jeg besluttede mig hurtigt for, at Michelle og jeg lige så godt kunne give den maks. gas. Nu havde vi fået den her mulighed, og så skulle vi gå all in.

Fik vild Vladimir-tatovering

Og netop dét at gå all in er noget, Marc er vant til.

I premiereafsnittet af årets Bagedyst-sæson afslørede han nemlig en dugfrisk tatovering med et noget særpræget motiv; nemlig et portræt af Bagedyst-værten Timm Vladimir.

En tatovering, der siden har høstet megen opmærksomhed.

- Der er stadig rigtig mange, der kommenterer på den tatovering, giner Marc, der til daglig selv arbejder som tatovør.

- Der er en del, der synes, tatoveringen er lidt fjollet, og mener, det er et stort commitment, jeg har lavet dér. Men for mig handlede det jo bare om at få et lille minde fra Bagedysten – og nu, hvor jeg har vundet, er det minde jo bare ekstra godt.

Marcs tatovering af Timm Vladimir fik den garvede Bagedyst-vært til både at spærre øjnene op og bryde ud i grin. (Foto: © PRIVATFOTO)

Efter sin pludselige afsked fra den 11. sæson af Bagedysten varslede Marc efterfølgende, at han godt kunne finde på at melde sig til konkurrencen på ny. Og selvom han stadig ikke afviser et comeback i den regulære Bagedyst, så har han lige nu fokus et andet sted:

- Lige nu prøver jeg at overtale min mor til at melde sig, og jeg tror, hun er begyndt at tø lidt op. Nu kan hun jo se på sin søn og få bekræftet, at det godt kan lade sig gøre at lykkes i Bagedysten, selvom man ikke er noget supertalent fra start.