Torskekage og falsk flæsk tog fusen på Bagedyst-dommere: 'Noget af det vildeste, jeg nogensinde har set'

Deltagerne i Den store bagedyst imponerede i den grad dommerne med deres kreative "fupkager".

(© DR)

Spoiler-advarsel: Denne artikel indeholder detaljer om tredje afsnit af Den store bagedyst. Har du ikke set det? Så kan du se afsnittet i DRTV.

Flæskesteg. Indisk pizza. Æggekage.

Det lyder som udbuddet på en halvtarvelig buffetrestaurant, men ovenstående trio var faktisk blot noget af dét, dommerne satte tænderne i i denne uges afsnit af Den store bagedyst.

Her skulle deltagerne nemlig dyste i såkaldte illusionskager – altså kager, der ligner alt andet end kage. Mere præcist skulle deltagerne kreere kager, der lignede andre madvarer, og her fik kreativiteten frit spil i bageteltet.

Den store bagedyst

På det endelige kagebord blev der både serveret delikatesser som forloren hare, tapas, ananas og sågar "friskfanget" torsk.

Særligt sidstnævnte imponerede Bagedyst-dommer Markus Grigo, som kaldte torskekagen "den vildeste, sjoveste og fedeste måde at servere en kage på", han nogensinde havde set i programmets historie.

- Det var genialt, at Jasper pakkede sin torsk ind i avispapir. Det er en lille detalje, men det gjorde, at helhedsindtrykket bare sad i skabet, og den fisk pludselig så spillevende ud, forklarer Markus Grigo til dr.dk.

Jaspers "torsk" blev serveret på en avis. (Foto: © Dr)

- Jeg viste et billede af den til nogle venner, og deres reaktion var: "Hvem har fanget den?", så præsentationen sad altså lige i øjet. Det er ikke nødvendigvis det sværeste, jeg har set i Bagedysten rent teknisk, men helt klart noget af det vildeste, siger den erfarne Bagedyst-dommer.

Hvilken kage snød dig mest? Stem på din favorit her. Artiklen fortsætter under afstemningen.

Fupkager er 'supersvære' at lave

Markus Grigo forklarer, at illusionskager langt fra er nogen let disciplin.

Her er det nemlig altafgørende, at man har styr på alle de små detaljer, hvis illusionen skal blive til "virkelighed".

- Det er en supersvær opgave. Du kan ikke bare sige: "Lav en frikadelle," og så lykkes folk med det. Det lyder jo simpelt, men det er supersvært at få en kage til at ligne en frikadelle. Du kan sikkert ret let lave den rette form, men når du skal til at tilføje struktur og ramme de rigtige frikadelle-farver, så bliver det pludselig ufatteligt svært, siger Bagedyst-dommeren og tilføjer:

- Specielt når der så også er nogen, der står og filmer dig, og du er under tidspres, som deltagerne er i programmet. Så er det virkelig en svær udfordring.

Derfor var Markus Grigo da også meget imponeret over Bagedyst-deltagernes kreativtet, da fup-kagerne kom på bordet i lørdagens afsnit af kagekonkurrencen.

- Lauras forlorne hare var genial, og det gav så meget mening med de skrællede kartoffler og kogte gulerødder ved siden af. Og Klaus' flæskesteg med perlesukker på toppen, der skulle ligne groft salt... Det er dé små detaljer, der gør, at tingene virkelig bliver vækket til live.

Lauras "forlorne hare" blev flankeret af både "skrællede kartofler" og "kogte gulerødder". En servering så god, at den var med til at sikre Laura ugens mesterbagerforklæde. (Foto: © Dr)

Har du planer om selv at kaste dig ud i illusionskagernes disciplin, kommer Markus Grigo dog med en løftet pegefinger: glem nu ikke smagen.

- Man må ikke gå så meget op i udseendet, at man glemmer, at kagen også skal smage godt. Jeg ser tit de vildeste kager på Instagram, og når de så skærer dem over, er der bare sandkage med smørcreme indeni. Det er jo ikke noget specielt, siger Grigo og slår fast:

- Smagen er vigtigt, så pynten må ikke tage overhånd. Du kan lave den flotteste kage, men den skal også kunne spises. Ellers kan det være lige meget.