Forlod vildmarken i første afsnit på grund af sygdom: 'Jeg var heartbroken'

Svimmelhed og opkast blev fatalt for den 28-årige Victor Gedde.

-Nogle gange skal man vide, hvornår man skal trække stikket og sige stop. Men det var røvsygt at ryge ud så tidligt, siger Victor Gedde, som måtte stoppe vildmarks-eventyret på tredjedagen. (Foto: © Jeppe Søgaard Nielsen /United Production, Jeppe Søgaard Nielsen /United Production/Grafik: Oliver Seppo)

Han havde egentlig troet, han skulle gå hele vejen, men overlevelsesturen blev en kort én af slagsen for 28-årige Victor Gedde.

For bedst som han var ankommet til den nordnorske vildmark, fik han det skidt.

- Jeg var bare syg og fik ondt i maven, måske var det noget, jeg havde spist, inden jeg tog derud.

Alene i vildmarken

Victors første møde med vildmarken var i sæson fem, hvor han begav sig ud i den nordnorske natur sammen med folkeskolevennen Casper. Sammen klarede de den 16 dage, men sagde stop, da afsavnet til dem derhjemme blev for stort.

Når Victor rejste afsted igen alene, var det ikke bare med et håb om at vinde, men at lære sig selv bedre at kende.

- Første gang i vildmarken ville jeg vinde. Men denne gang ville jeg prøve at være presset på den rigtige måde og mærke kulde og sult. Det er sådan, man får lov til at se sig selv på en ny måde og komme bedre i kontakt med sig selv. Så kan man virkelig mærke, hvad man laver.

Desværre varede vildmarkseventyret kun tre dage, før Victor følte sig så utilpas og presset af sygdom, at han valgte at afslutte eventyret.

En beslutning, som i bund og grund gjorde ham enormt ked af det.

- Jeg var heartbroken, da jeg sejlede væk fra habitatet. Jeg havde jo sat mig selv op til, at nu skulle det fandeme blive godt.

'Hvis ikke jeg var blevet syg, var jeg kommet langt'

Når Victor i dag tænker tilbage på sin hurtige exit, kan han stadig godt føle sig skuffet over, at det ikke gik, som han havde håbet på.

- Jeg tænker, at det var ærgerligt, at jeg blev så syg. Jeg havde et fedt habitat. Hvis ikke jeg var blevet syg, var jeg kommet langt, for jeg har et drive. Men det er også godt at lære at give op.

Og netop det med at sige stop har lært Victor noget vigtigt:

- Jeg har en tendens til at presse mig selv for meget. Jeg er stolt over, at jeg valgte at sige stop. Nogle gange skal man også vide, hvornår man skal trække stikket. Men det var røvsygt at ryge ud så tidligt. Men det var det, der skete, og jeg prøver at se positivt på det. Jeg har været afsted to gange, så må jeg være dobbelt så sej, siger Victor og griner.

I sæson fem rejste de to venner Victor og Casper sammen ud i vildmarken. De vandt ikke, men arbejdede godt sammen, når det kom til at fange fisk. (Foto: © United Productions, United Productions)

Inden Victor for alvor gav op, nåede han at fortælle kameraet, hvorfor det var så vigtigt for ham at lykkes i vildmarken.

Victor har nemlig en lang række job bag sig, som han aldrig rigtig føler, han har haft stor succes med. Job som selvstændig vognmand, maler, slagter og smed. Men selvom solo-eventyret i vildmarken heller ikke gik som planlagt, har han besluttet sig for ikke at gå og hænge med næbet over det.

- Det nytter ikke at dvæle ved, at det ikke blev den tur, som jeg havde håbet på. Så derfor var det vigtigt for mig at genoptage hverdagen.

Og netop den indstilling har ført til, at Victor har taget et nyt skridt i sit liv.

I januar flyttede han nemlig til Fredericia, hvor han læser til maskinmester. En uddannelse, der kræver teknisk snilde, og som nok ikke er helt dum, hvis man en anden gang skal til vildmarken og skabe sig et habitat med det perfekte shelter.