Benny trækker sig fra Gift ved første blik: 'Jeg føler mig ikke tryg med Tanja på noget tidspunkt'

Benny kaster håndklædet i ringen, og Tanja er forundret over, at eksperterne har matchet parret.

Stemningen i Bennys køkken er mildest talt presset. (© DR)

Spoiler: I artiklen her afsløres det, hvad der sker i sjette afsnit af 'Gift ved første blik'. Hvis du vil se afsnittet, inden du læser, så hop over på DRTV.

- Jeg er kommet frem til, at jeg trækker mig. Jeg kan ikke mærke det. Jeg kan ikke mærke det som et mand-kone-kærlighedsforhold.

Med disse ord vælger Benny Hansen at stoppe ægteskabet mellem ham og Tanja Nors Sands i ugens afsnit af 'Gift ved første blik'.

Forud for det, der i afsnittet ligner en lidt impulsiv beslutning i Bennys køkken, ligger der dog flere dage, hvor bølgerne er gået højt mellem ham og Tanja.

Efter bryllupsrejsen har de et par dage hver for dig. Så bor de lidt hos Tanja nær Aarhus for derefter at tage mod Bennys hjem på Falster.

- Da vi kører hjem til mig, spørger hun, hvordan jeg synes, det går. Jeg svarer, at det er hyggeligt, men at jeg intet kan mærke. Jeg siger, at jeg vil stoppe eksperimentet den dag, vi skal til parterapi, siger Benny.

Hans plan var med andre ord at stoppe ægteskabet og eksperimentet, når de – efter opholdet på Falster – om tirsdagen skulle møde op til en fælles parterapi med Nina Reventlow, psykoterapeut og medlem af Dansk Psykoterapeutforening.

Men beslutningen træffer han altså lidt før tid.

- Senere kunne jeg godt se, at Tanja kunne være blevet hos mig til om tirsdagen. Vi er stadig gift, og du kan jo ikke smide din kone ud af køkkenet. Men hun pressede mig til det yderste, så det var dét, det endte med, siger Benny i dag.

Se Benny fortælle, at han vil stoppe ægteskabet:

Han fortæller også, at han har et mønster med sig fra tidligere forhold:

- Når jeg bliver for presset, stikker jeg af. Men jeg kan mærke, at det er den rigtige beslutning.

Beskyldninger om skuespil

Da Benny har fortalt, at han vil stoppe ægteskabet, beskylder Tanja ham for at spille skuespil, når de "render rundt og leger mand og kone". En beskyldning, der tærer på ham:

- Det pisser mig helt vildt af. Hun presser mig, fordi hun bliver ved og ved. Når jeg siger stop eller: "Du får det her fra mig i dag," så fortsætter hun alligevel, siger han og uddyber:

- Jeg føler mig ikke tryg med Tanja på noget tidspunkt i vores ægteskab. Ellers havde jeg ikke haft noget imod de dybe samtaler.

Benny bliver vred over Tanjas beskyldninger om skuespil:

Tanja har det "meget ambivalent" med, at Benny vælger at stoppe ægteskabet så pludseligt i sit køkken:

- Det var temmelig ydmygende, da det skete for rullende kameraer. Men det var også en lettelse, for vi var så pressede begge to. Det var dog ærgerligt, at det blev så bombastisk og i min verden egentlig unødvendigt.

I køkkenet spørger Tanja desuden, hvorfor Benny ikke tidligere har sagt noget om, hvordan han havde det, inden han melder ud, at han vil stoppe eksperimentet.

- Jeg bliver ved med at håbe, at der kan komme noget. Jeg har jo meldt mig, fordi jeg ville det og ville have en kone, siger han og tilføjer, at eksperterne forud for eksperimentet havde forberedt deltagerne på, at de ville kunne komme ind i en hård periode efter brylluppet og bryllupsrejsen, siger han.

Og netop det sker for parret, fortæller Benny:

- Berøringerne og kyssene, som der har været til brylluppet og bryllupsrejsen, er forsvundet på det her tidspunkt. Vi er i en boble under brylluppet og bryllupsrejsen, men allerede da vi kommer hjem fra rejsen, skulle jeg nok have sagt nej til, at vi skulle forblive gift. Men jeg fortsætter, fordi jeg håber, at den hårde periode slutter.

Forundret over match

Her, et par måneder efter tv-optagelserne er slut, har Tanja svært ved at se, hvorfor hun skulle giftes med Benny.

- Jeg er forundret over eksperternes match. Derfor prøvede jeg også ikke at tillægge det match og den screening, vi havde været igennem, så stor betydning, for det vil måske gribe forstyrrende ind i udviklingen.

- I stedet prøvede jeg at fokusere på, hvem Benny var som menneske, og hvordan vi fungerede i relationen i håb om, at det gav bedre mening. Men kommunikationen var en kæmpe knast, og jeg begyndte at forstå, at vi nok opfattede ord og handlinger meget forskelligt, og at vi derfor havde svært ved at tolke hinanden, siger hun.

Adspurgt til om Benny og Tanja var et rigtigt match, svarer Nina Reventlow:

- Det er et svært spørgsmål. Vi matcher på et potentiale. Men hvad der så sker i realtid, er jo desværre ude af vores hænder.

Hun havde dog ønsket, at tingene havde artet sig anderledes for Benny og Tanja:

- Jeg ville selvfølgelig have ønsket, at han ikke var blevet så overvældet, at han følte, at den eneste udvej var at trække sig. Det var synd for dem begge! Men inden for de rammer vi arbejder under, så havde vi gjort, hvad vi kunne for at forberede dem begge på de mønstre, som de hver især bringer ind i en relation, samt de udfordringer, som de i mødet med en partner kan føre med sig.