I aften sker det: Se de seks finalister i 'Stjerneklar' og deres forvandling

I 'Stjerneklar' på DR1 dyster almindelige danskere om at være den bedste til at imitere sit idol - og i aften skal vinderen findes.

Så er det i aften, at vinderen fra 'Stjerneklar' skal findes. (Foto: © Andreas Bro, DR)

I aften ruller sidste afsnit af 'Stjerneklar' over skærmen, hvor vinderen skal findes.

Deltagerne skal nemlig endnu en gang imitere ikoniske stjerner, men i aften er det for allersidste gang.

Nu er de forskellige teams nemlig blevet til solister, og derfor skal de for første gang indtage scenen alene uden deres teams til at hjælpe dem godt på vej.

Og heller ikke dommerne har meget at skulle have sagt. Det er udelukkende seerne, der har sendt finalisterne videre fra semifinalen, og det er igen seerne, der har al magten, når det kommer til, hvem der skal gå hjem med trofæet i aften.

Vi har samlet en oversigt over dem, der skal synge deres sidste sang i aften, og som har en chance for at blive den første vinder af 'Stjerneklar'.

I aften på DR1 klokken 20.00 kan du se med, når den første vinder af 'Stjerneklar' skal findes.

Stjerneklar

Bamse: Thomas

Thomas mener, at Bamse evner at gennemskue samt punktere det fisefornemme. (Foto: © Sebastian Stokkebo Sørensen, DR / Foto: © Sebastian Stokkebo Sørensen, DR)

Thomas har optrådt som Bamse det meste af sit liv.

- Jeg kan godt lide Bamses tekster. Der er rigtig mange, der kender dem, og som kan synge med på dem. Den musik bliver jo ikke lavet nu om dage, og jeg synes, det er vigtigt, at vi gør noget for at bevare Bamses musik, fortæller han.

- Det fedeste ved Bamse er hans evne til at gennemskue fissefornemhed og få tingene ned på jorden, hvor alle kan være med. Og så er det jo noget dejlig musik – mere er der ikke at sige til det!

Céline Dion: Isabel

Céline Dion er et kæmpe ikon, en kæmpe diva og en kæmpe stjerne, mener Isabel. (Foto: © Andreas Bro, DR / Foto: © Andreas Bro, DR)

- Isabel, hold nu helt op, en kæmpe power sådan et ungt, fantastisk lille menneske som dig har, siger lød det fra dommer Barbara Moleko i semifinalen, da Isabel og teamet havde sunget.

Isabel synes også selv, at Celine Dion er en powerful kvinde.

- Hun er et stort forbillede i forhold til den måde, hun synger på, fordi hun er så skarp i sin teknik. Hun er både et kæmpe ikon, en kæmpe diva og en kæmpe stjerne oppe på scenen og samtidig med det, har hun bare sindssygt meget humor. Det virker, som om hun stadig har meget af sig selv med, og det synes jeg er inspirerende, fortæller hun.

- Det er sjovt at få så meget makeup på og se, hvordan man ligner én, der skal performe på en scene, ligesom hun gør. Jeg går nemlig normalt ikke med så meget makeup. Og med sådan en dragt kan jeg også føle mig endnu mere som hende.

Kim Larsen: René

René mener, Kim Larsen var Danmarks ukronede popkonge. (Foto: © Andreas Bro, DR / Foto: © Andreas Bro, DR)

- René, jeg har ikke ord for, hvor god du er til at lave en Larsen. Jeg er dybt, dybt imponeret over dig, sagde dommer Nicholas Kawamura om sangeren i semifinalen.

Og René har da også fået Kim Larsen ind med modermælken.

- Jeg har altid dyrket Kim Larsen, og jeg spillet guitar, og jeg sunget siden, jeg var seks år. Det har altid været Kim Larsen og Gasolin', der har præget min opvækst. Han kunne beskrive følelser og stemninger. Og selvom han ikke brød sig om at blive kaldt en dansk nationalskat, var det jo nok lidt det, han var. Danmarks ukronede popkonge, det kan man godt kalde ham, siger René.

- Forvandlingen gør i høj grad en forskel. Det er, som om, at jeg træder ind i karakteren, når jeg optræder som Kim. Når jeg så træder ned af scenen, er jeg mig selv igen.

Amy Winehouse: Rosa

Rosa beundrer Amy Winehouses attitude. (Foto: © Sebastian Stokkebo Sørensen, DR / Foto: © Sebastian Stokkebo Sørensen, DR)

Rosa er stor fan af Amy Winehouse, og i aften har hun chancen for at vinde i finalen som sit idol.

- Jeg beundrer, hvordan hun er så ligeglad med sit publikum i virkeligheden. Når hun står på scenen, er det bare hende selv og sit band, og så mærker hun bare musikken, fortæller hun og fortsætter:

- Jeg har jo ikke så meget erfaring på en scene, men jeg synes da helt klart efter første show, at jeg kan mærke, hvordan jeg leger meget mere med mit team på scenen og virkelig nyder deres selskab.

- Jeg er lidt nørdet omkring hendes måde at bevæge sig på, så det synes jeg er sjovt at lege med. Hun gør ikke to ting på samme måde. Og det er fedt, jeg aldrig rigtig bliver helt færdig med at pakke hende ud.

Bryan Adams: Jens Marni

Måske husker du Jens Marni fra Dansk Melodi Grand Prix 2010 - her deltog han med sangen 'Gloria'. han med sangen (Foto: © Sebastian Stokkebo Sørensen, DR / Foto: © Sebastian Stokkebo Sørensen, DR)

- Jens Marni, du synger bare godt, og det er lige meget, hvad du synger, det er bare powerful. Du er en kæmpe sanger, lød det rosende fra dommer Nicholas Kawamura sidste fredag.

Og han blev bakket op af meddommer Barbara Moleko.

- Den, som jeg vil pege på som min primære 'Bryan Adams', det må være Jens Marni, sagde hun i semifinalen.

Jens Marni har selv kendt til Bryan Adams det meste af hans liv.

- Bryan Adams har været en del af min opvækst. Siden jeg var 13 år, har jeg spillet og lyttet til hans musik, fortæller han.

- Når jeg går på scenen, gør jeg det, som jeg tror, Bryan Adams ville gøre det. Men jeg bliver jo aldrig 100 procent ham.

- Jeg synes, den måde, han bruger sin guitar på, er fed. Det rammer.

Billie Eilish: Maria Lærke

Maria Lærke synes, det er fedt, at Billie Eilish er anderledes. (Foto: © Andreas Bro, DR / Foto: © Andreas Bro, DR)

- Jeg må indrømme, at der er en, der stikker ud i mine øjne. Maria Lærke... Du fanger mig hele tiden, også når du ikke synger. Jeg er lidt 'team-dig', tror jeg, lød det fra dommer Tinus efter Team-Billie Eilish' fælles optræden sidste fredag, mens Barbara Moleko var enig og kaldte Maria Lærke "den mest autentiske Billie."

Og Maria Lærke er da også stor fan af Billie Eilish.

- Det er fedt, at hun er anderledes, og så kan jeg godt lide den måde, hun laver musik på. Der er mange små detaljer i hendes musik, og jeg kan godt lide, at hendes musik er rigtig dyster og melankolsk, fortæller Maria Lærke og fortsætter:

- Det er grineren at blive forvandlet til hende. Jeg tror, hun er en, der gør tingene meget anderledes, end jeg selv gør.