Penge eller "baby"? Sara og Nicolaj blev sat i tårevædende dilemma i Løvens Hule

'Løvens Hules sæsonafslutning' bød på store beslutninger.

(Foto: © Lasse Lagoni/Grafik: Oliver Seppo, DR)

Spoiler: Læs ikke videre, hvis du ikke vil vide, hvad der sker i det nyeste afsnit af 'Løvens Hule'.

Forestil dig, at du er iværkstætter og får to tilbud:

1. Få en masse penge i hånden nu og her - men giv afkald på den virksomhed, du selv har startet fra bunden.

2. Få et lille beløb i hånden - men behold din virksomhed.

Hvad vil du vælge? Penge nu og her - eller dit "hjertebarn"?

Nå ja, der er også en mindre detalje: Du har præcis 30 sekunder til at tage beslutningen.

Sådan lød det vilde dilemma, ægteparret Sara og Nicolaj Baudtler på 34 og 31 år fra Høng og deres virksomhed Hush Little One blev stillet i, da de stod i 'Løvens Hules' sæsonafslutning og skulle vælge mellem to "løvers" bud.

Hush Little One laver tyngdedyner til babyer og småbørn, der har problemer med at sove, og den allerførste dyne syede Sara selv til sin nyfødte baby Xander for fem år siden.

Selvom det var den største lykke, da parrets første barn Xander kom til verden for fem år siden, blev hans søvnproblemer hurtigt altoverskyggende for de pressede forældre. (Foto: © PRIVATFOTO)

Utallige søvnløse dage med småbørn var der nok andre forældre, der stod i, tænkte de, så de oprettede et CVR-nummer og gik som helt grønne iværksættere i gang med at lære alt om at stifte virksomhed og få produceret deres varer.

De solgte den første dyne i 2020 - og nu stod de pludselig her i 'Løvens Hule' og skulle træffe et valg, der kunne ændre hele deres liv.

Løvens Hule

Forklaringen er helt kort, at "løven" Christian Arnstedt tilbage i sæson seks investerede i virksomheden Moonboon, der er kendt for deres slyngevugge med motor, der luller baby i søvn, som også sælger tyngdedyner.

De er blevet mange millioner værd - ifølge Arnstedt op mod 100 millioner - og nu tilbød han Sara og Nicolaj aktier i Moonboon til en værdi af mellem fem til ti millioner kroner - hvis de var klar til at fusionere. Og det var jo et voldsomt større beløb end de beskedne 400.000 kroner, parret havde bedt om for 10 procent af deres virksomhed.

På den anden side lød det fra "hunløven" Anne Stampe Olesen, at hun ville tilbyde parret præcis, hvad de bad om.

- Jeg synes, det er et virkelig flot tilbud, Christian kommer med, men jeg tror, I skal tænke jer rigtig godt om, sagde hun.

- I omsætter for én million, de omsætter for 60. Så I skal mærke efter - hvad vil I? Vil I have jeres brand, jeres eget dna? Eller vil I være en del af noget større, hvor I selv er en mindre del? Det er det, det handler om.

'Hvad fanden gør vi?'

Og iværksætterguderne skal vide, at det var et utrolig svært valg, fortæller Sara og Nicolaj i dag.

- Vi havde tænkt, at Christian Arnstedts bud kunne være en mulighed. Alligevel var det stadig sådan "wow", efterfulgt af "hvad fanden gør vi?". Jeg blev ægte ramt af tvivl, siger Sara til dr.dk.

Situationen var nemlig svær for parret. E-handlen var hårdt ramt på grund af Ukraine og inflation, og den havde også ramt dem. Og udover regninger til virksomheden havde parret to små børn og et hus, der jo heller ikke var gratis.

- Så at gå med Christian Arnstedts flotte bud ville være en nem måde at komme ud af det på og slippe for det bøvl, som Nicolaj siger, mens Sara tilføjer:

- Tanken om at alle bekymringer kunne forsvinde, var tillokkende. Tænk, bare at kunne slippe for det ansvar og få en stabil, forudsigelig løn.

Parret var på deres første date i 2013, hvor de mødtes og spiste noget mad. Her, ti år efter, er de forældre til to, husejere, ægtefæller, iværksættere og forretningspartnere. (Foto: © Lasse Lagoni, DR)

Men Sara havde nærmest ikke nået at tænke tanken færdig, før hun indså, at det kunne være helt slut med Hush Little One, hvis de gik med Christian Arnstedts tilbud. At de måtte droppe deres eget mærke og blive ansat i hans anden - og meget større - virksomhed.

- Så jeg spurgte Nicolaj, hvad han følte i sit hjerte. Og der havde vi det begge sådan, at vi brændte for vores egne ting, og at det ville være en kæmpe sorg at give slip på vores hjertebarn.

Så Sara og Nicolaj endte med - efter 30 intensive sekunders diskussion frem og tilbage - at gå med hjertet og sige nej til Christian Arnstedts bud.

Og da de var gået ud af studiet, lod de begge tårerne få frit løb.

- Det var glædestårer, for vi var så lettede over, at det lykkedes. Det vigtigste var at mærke, at andre ægte troede på, at det her nok skulle blive stort. Det var en vild følelse at have forberedt os i flere måneder på 'Løvens Hule', og så gik det hele, som vi havde håbet.

Nicolaj får stadig tårer i øjnene af at tænke tilbage på den dag foran de fem "løver".

- Det var jo hele vores liv, vi skulle vælge fremtiden for - og det bliver jeg rørt af at tænke på, siger han.

'Det betyder alt som iværksætter'

Der er nu gået et halvt år, siden de stod foran løverne, og samarbejdet med Anne Stampe Olesen som investor er i fuld gang og kører over al forventning.

Så når de i dag bliver spurgt, om de har fortrudt deres store valg i Løvens Hule, er svaret et stort og enstemmigt nej.

- Vi har aldrig været et sekund i tvivl om, at vi tog det helt rigtige valg. Hvis man gør det her kun for pengene, skal man ikke være iværksætter. Vi gør det her, fordi vi brænder for det, siger Nicolaj.

- Jeg glæder mig til at gå på arbejde hver morgen, og uanset hvor høj løn eller hvor mange aktier man så kan få, er der intet, der kan måle sig med det, siger Sara og fortsætter:

- Vores drøm har aldrig været at lave en fem-årsplan for at blive opkøbt. Det her er vores baby, som hun siger.

Parret har fået endnu en investor indover fra Anne Stampe Olesens Nordic Female Founders, og de to ejer nu begge 10 procent hver.

- Vi har fået et kæmpe netværk, og det betyder alt som iværksætter. I to år kæmpede vi med at få en bank - og pludselig har vi en ny bank på ingen tid, fordi andre kan sige god for os. Vi har et hold, vi kan sparre med, og det er guld værd, siger de.

At vælge "hunløven" Anne Stampe Olesen som investor var det helt rigtige, lyder det i dag fra Sara og Nicolaj. (Foto: © Lasse Lagoni, DR)

Og salget går da også strygende. Parret fortæller, at de går efter 15 millioner i omsætning i 2023. De har landet både Salling og kæden Kære Børn som kunde. Og så har de ansat en kundeservice-medarbejder.

- Fremtiden ser lys ud, vores regninger er betalt, vi har et godt cash-flow, arbejder på højtryk på at få flere produkter i sortimentet - men vi laver alt fra bunden, og det tager tid.

Og parret er stadig sammen, til trods for at "løverne" ikke var så begejstrede for at købe sig ind i et firma med et ægtepar.

Men det kan Sara og Nicolaj ikke forstå. De synes nemlig, det giver store fordele at være sammen om deres tidskrævende "tredje barn"; Der er aldrig en derhjemme, der brokker sig over, at man ikke kan tale om andet end sit arbejde. Og så er det en lærerig og spændende rejse, som ingen af dem har lyst til at tage uden den anden, siger de.

- Det gør os da også mere sårbare i forhold til økonomi - og det var måske derfor, tilbuddet derinde lokkede lidt, siger Sara.

- Men så var det rart at mærke, at vi var fuldstændig enige om beslutningen, da vi kom under pres fra "løverne", siger Nicolaj.

- Vi tror også på, at vores virksomhed bliver virkelig mange penge værd på et tidspunkt. Og så kommer det til at føles hundrede gange så godt, som hvis vi var blevet del af nogle andres, slår de begge fast.