Pyrus, Nissebanden eller noget helt tredje? Stem på den bedste julekalender

Bliver det mon den nye Tinka-kalender eller DR's 'Julehjertets Hemmelighed' eller noget helt tredje, der løber med flest stemmer?

Hvad synes du er den bedste julekalender, der er lavet på den her side af årtusindskiftet? (© DR / TV 2 / Grafik: Oliver Seppo)

"Det' sørme, det' sandt, december..."

Ja, du kan sikkert resten af teksten, men altså, den er god nok: December er over os – og dermed også julen. Og hvad er julen egentlig uden en god julekalender i fjerneren, mens du fylder dig med julegodter?

Faktisk går traditionen med tv-julekalendere helt tilbage til 1960'erne, hvor DR i 1962 for første gang gav sig i kast med det 24 afsnit lange tv-format med julekalenderen 'Historier fra hele verden'.

Siden da har næsten alle tv-kanaler med respekt for sig selv forsøgt sig ud i den helt særlige disciplin, det er at skabe den perfekte julemagi hjemme i stuerne i dagene op til juleaften.

Siden den første kalender i 1962 har klassiskere som 'Vinterbyøster', 'Jullerup Færgeby', 'Jul på slottet', 'The Julekalender' samt 'Nissebanden'- og 'Pyrus'-julekalenderne set dagens lys, mens vi i de senere år er blevet forkælet med blandt andet 'Tinka'-kalenderne, 'Tidsrejsen' og 'Theo og Den Magiske Talisman'.

Og hvem husker ikke drillenisserne Stella og Nova fra 'Krummernes Jul' eller Bamse, Kylling og Ællings udskejelser i 'Bamses Julerejse'?

I år disker TV 2 så op med en ny Tinka-kalender, 'Tinka og Sjælens Spejl', mens DR satser på den spritnye 'Julehjertets Hemmelighed'.

Men hvad er egentlig den absolut bedste julekalender, der er lavet på den her side af årtusindskiftet?

Det er der sikkert lige så mange meninger om, som der er om, hvorvidt man skal have ande- eller flæskesteg den 24. december.

Og ja, vi ved godt, vi ikke har taget alle de gamle favoritter med. Men for ikke at gøre opgaven med at vælge alt for uoverskuelig har vi valgt kun at medtage de nyere julekalendere lavet fra år 2000 og frem. Og der er kun medtaget de store julekalendere fra DR1 og TV 2.

Nu er der vist kun tilbage at sige: Må den bedste julekalender vinde!