Se de vilde transformationer: Sådan bliver deltagerne i 'Stjerneklar' forvandlet til deres idoler

I 'Stjerneklar' dyster almindelige danskere om at være den bedste til at imitere sit idol. Her kan du se deres transformation fra privatperson til hitsensation.

(Foto: © Sebastian Stokkebo Sørensen, DR)

Det gik ikke stille for sig, da kvartfinalen i DR1-programmet 'Stjerneklar' løb over skærmen sidste fredag.

Her dyster deltagerne om at være de bedste til at indtage scenen som deres idoler, og fredag var det kunstnerne Dodo & The Dodos, Elton John, Bamse, Bryan Adams, Sanne Salomonsen og Amy Winehouse, som skulle imiteres.

Men deltagernes sceneoptræden er kun toppen af kransekagen.

Forud for det store show i bedste sendetid ligger nemlig et stort sminke- og kostumearbejde, som du kan se herunder.

Fredag aften på DR1 klokken 20.00 kan du se med, når nye hold indtager scenen i 'Stjerneklar'.

Stjerneklar

Team Bamse

Nicki (33)

Nicki har fået Bamse ind med modermælken. (Foto: © Sebastian Stokkebo Sørensen, DR / Foto: © Sebastian Stokkebo Sørensen, DR)

- Jeg har jo hørt hans musik, siden jeg var helt lille, fordi min far var Bamse-fan. Det er nogle gode tekster, han har skrevet, og hans sange kan jo få en til at blive glad.

- Han inspirerer mig, og jeg tænker også, han inspirerer rigtig mange andre, som har haft en hård barndom og en hård opvækst, som han har haft. Jeg synes bare, det er mega sejt, at han bare har kæmpet for det, han gerne vil.

Thomas (47)

Thomas mener, at Bamse evner at gennemskue samt punktere det fisefornemme. (Foto: © Sebastian Stokkebo Sørensen, DR / Foto: © Sebastian Stokkebo Sørensen, DR)

- Jeg kan godt lide Bamses tekster. Der er rigtig mange, der kender dem, og som kan synge med på dem. Den musik bliver jo ikke lavet nu om dage, og jeg synes, det er vigtigt, at vi gør noget for at bevare Bamses musik.

- Det fedeste ved Bamse er hans evne til at gennemskue fissefornemhed og få tingene ned på jorden, hvor alle kan være med. Og så er det jo noget dejlig musik – mere er der ikke at sige til det!

Jesper (35)

Jesper mener, at Bamses musik appellerer til en bred målgruppe. (Foto: © Sebastian Stokkebo Sørensen, DR / Foto: © Sebastian Stokkebo Sørensen, DR)

- Når jeg går ind på scenen, prøver jeg at komme lidt ind i den rytme, som Bamse havde. Og så bare huske på at smile og være glad.

- Det fedeste ved Bamse er, at han kan lave noget musik, der bare favner alle. Det er der sgu ikke så mange kunstnere, der kan. Det er fantastisk, når man virkelig kan ramme en kæmpe målgruppe - både unge og gamle.

Team Amy Winehouse

Rosa (20)

Rosa beundrer Amy Winehouses attitude. (Foto: © Sebastian Stokkebo Sørensen, DR / Foto: © Sebastian Stokkebo Sørensen, DR)

- Jeg beundrer, hvordan hun er så ligeglad med sit publikum i virkeligheden. Når hun står på scenen, er det bare hende selv og sit band, og så mærker hun bare musikken.

- Jeg har jo ikke så meget erfaring på en scene, men jeg synes da helt klart efter første show, at jeg kan mærke, hvordan jeg leger meget mere med mit team på scenen og virkelig nyder deres selskab.

- Jeg er lidt nørdet omkring hendes måde at bevæge sig på, så det synes jeg er sjovt at lege med. Hun gør ikke to ting på samme måde. Og det er fedt, jeg aldrig rigtig bliver helt færdig med at pakke hende ud.

Hali (36)

Amy Winehouse havde en inspirerende evne til at være sig selv, mener Hali. (Foto: © Sebastian Stokkebo Sørensen, DR / Foto: © Sebastian Stokkebo Sørensen, DR)

- Inden jeg overhovedet sagde ja til at være med i programmet, var det en betingelse, at jeg kunne være Amy Winehouse. Hun er en af de kunstnere, jeg lytter meget til og er inspireret af.

- Jeg bliver inspireret af hendes blanding af jazz, blues og rock. Og jeg elsker hendes ærlighed og hendes naturlige forhold til musikken.

- I dag føler jeg, der er meget, der handler om, at man skal være noget andet end det, man rent faktisk er, og hun serverer jo bare sig selv på et fad, og så er man ikke i tvivl om, hvem hun er. Det har jeg enormt meget respekt for, og det tror jeg, der er mange, der godt kunne lære noget af. Det gør, at jeg husker mig selv på, at jeg er først og fremmest Hali, og jeg skal ikke prøve på at være alt muligt andet.

Sheena (36)

Sheena forsøger at løsne op, når hun skal træde ind i rollen som Amy Winehouse. (Foto: © Sebastian Stokkebo Sørensen, DR / Foto: © Sebastian Stokkebo Sørensen, DR)

- Jeg synes, det fede ved Amy er musikken. Og jeg holder stadig ved, at hun gjorde noget nyt, som ingen andre på det tidspunkt havde gjort før. Hun kombinerer rock med jazz og blues, og hendes stemme er unik.

- Det er en ret stor forvandling, når jeg får hendes tøj og makeup på. Jeg bliver lidt mere loose, og jeg prøver at tænke, som hun ville tænke.

- Hun var meget uperfekt i alt, hvad hun gjorde, og det prøver jeg også at tage med mig, så det ikke bliver for fint og karikeret på scenen.

Team Bryan Adams

Frank (50)

Måske husker du Frank fra X-Factor i 2016, hvor han deltog som del af duoen Clifforth og Hein. (Foto: © Sebastian Stokkebo Sørensen, DR / Foto: © Sebastian Stokkebo Sørensen, DR)

- Bryan Adams stemme er jo mega fed, og så har han lavet ekstremt store hits. Og han er jo bare nede på jorden og et fantastisk menneske.

- Hans musik rammer bredt i følelsesregisteret, og det kan jeg godt lide. Han lever sig ind i musikken og synger med hjertet. Det inspirerer mig.

- Det har været pisseskægt at blive klædt ud som ham. Det giver bare en større effekt, når man lige pludselig får en paryk på og det samme tøj, som ham.

Jens Peter (64)

Når Jens Peter står på store scener, er det lige før, at han for en stund føler, at han selv ér Bryan Adams. (Foto: © Sebastian Stokkebo Sørensen, DR / Foto: © Sebastian Stokkebo Sørensen, DR)

- Jeg synes selvfølgelig, hans musik er fed. Jeg er jo vokset op i 80'erne, så der kom det ind med modermælken.

- Jeg begyndte at synge Bryan Adams sange på en karaoke bar. Publikum blev ellevilde, og så har jeg bare kørt som ham siden da.

- Jeg har varmet op for Big Fat Snake på deres tour for ti år siden, hvor vi spillede meget Bryan Adams. Når jeg står på store scener, kan jeg godt tro, at jeg er Bryan Adams lidt. Jeg forsvinder helt hen i det.

Jens Marni (48)

Måske husker du Jens Marni fra Dansk Melodi Grand Prix 2010 - her deltog han med sangen 'Gloria'. han med sangen (Foto: © Sebastian Stokkebo Sørensen, DR / Foto: © Sebastian Stokkebo Sørensen, DR)

- Bryan Adams har været en del af min opvækst. Siden jeg var 13 år, har jeg spillet og lyttet til hans musik.

- Når jeg går på scenen, gør jeg det, som jeg tror, Bryan Adams ville gøre det. Men jeg bliver jo aldrig 100 procent ham.

- Jeg synes, den måde, han bruger sin guitar på, er fed. Det rammer.

Se med fredag klokken 20.00 på DR1, når et nyt hold stjerneklare danskere skal dyste om at være den bedste imitationsperformer.