Sjælden lampe har sat skub i Malues iværksætterdrøm: 'Den har betydet helt vildt meget'

29-årige Malue Søndergaard vil gerne leve af at lave og sælge tøj og accessoires til hunde og deres ejere.

29-årige Malue er ekspert i dyreadfærd. Men kunne hun mon få overbevist "løverne" om en investering? (Foto: © Privatfoto/Grafik: Oliver Seppo, DR)

Spoiler-advarsel: Læs ikke videre, hvis du ikke vil vide, hvad der sker i det nyeste afsnit af 'Løvens Hule'.

Nogle gange kan man være så heldig, at noget helt uventet dumper ned fra skyerne og lander i ens hænder.

Det skete for nogle år siden for iværksætter Malue Søndergaard, som pludselig arvede en sjælden PH-pendellampe i grøn med kobber. Lampen havde et patentstempel, som viste, at det var en af de allerførste lamper af sin slags, der var blevet lavet hos Louis Poulsen.

Det fortalte hun de nysgerrige "løver" i det nyeste afsnit af 'Løvens Hule', da hun var inde for at søge om en investering til sit nystartede firma, Confetti Dogs.

- Jeg har solgt en meget dyr lampe, så jeg har en meget stor opsparing. Det lever jeg af nu, lød svaret, da hun blev spurgt, hvad hun lavede, udover sin virksomhed.

Malue var bekymret for, hvordan hun kunne finansiere de dyre maskiner, der var helt essentielle for hendes nystartede virksomhed. Men så kom en arvet lampe hende til undsætning. (Foto: © PRIVATFOTO)

Hvad præcis lampen blev solgt for, ønsker Malue ikke at oplyse – men hun vil afsløre så meget, at salget gjorde, at hun kunne komme godt fra start med sin store iværksætterdrøm – nemlig at lave og sælge tøj og accessoires til hunde og deres tobenede ejere.

- Den lampe gjorde, at jeg kunne investere i trykudstyr og en maskine til personlige hundeportrætter, som jeg selv trykker på muleposer. Det har løftet min lille virksomhed og har betydet helt vildt meget, siger Malue til dr.dk.

- Med pengene fra lampen kunne jeg købe alt udstyret på én gang og ikke gå på kompromis med kvaliteten, siger Malue om de maskiner, hun bruger til at lave personlige, håndtegnede hundetryk og tegninger.

At hendes virksomhed netop fokuserer på de firbenede, er ikke noget tilfælde. For Malue har altid været meget tæt forbundet med dyr.

- Vi har altid haft hund, og jeg har redet, siden jeg var seks år, og har været tidligere konkurrencerytter. Da jeg skulle i skole, flyttede vi fra Schweiz til en lille by på Fyn, hvor jeg var meget anderledes. Jeg kunne tre sprog, red på heste og blev mobbet meget i skolen. Så dyrene var mit fristed, hvor jeg bare kunne være mig selv, forklarer Malue, der i dag har to hunde, Agnes og Søren.

En del af "løverne” er selv hundejere og var meget begejstrede for de hunde, der var i studiet til Malue Søndergaards fremvisning af produkter til de firbenede – og deres ejere. (Foto: © Per Arnesen, DR)

'Er du hestehvisker?'

Da Malue blev ældre, følte hun ikke, hun passede ind i den kasse, der hed gymnasiet og universitetet. I stedet valgte hun at uddanne sig til hesteterapeut samt i kommunikation med dyr. Siden har hun levet af at være selvstændig behandler med fokus på stress i dyrenes kroppe, dyreadfærd og kraniosakralterapi (blid massage).

Det fik Jesper Buch til i 'Løvens Hule' at spørge, om hun var hestehvisker.

Hun beskriver det selv mere som at "fornemme dyret".

- "Hestehvisker" er der nogle, der kalder mig. Jeg siger selv, at jeg har en sjette sans. Jeg kan mærke, hvordan dyrene har det, og på baggrund af det kan jeg løse deres adfærdsproblemer. Jeg har selvfølgelig uddannelser og teknikker, men jeg kigger altid på individet og ikke på en tjekliste.

Malue har stadig nogle få faste kunder, men hun har skåret det ned til et minimum for at kunne fokusere på sin nye baby; Confetti Dogs, som hun drømmer om at kunne leve af.

At vælge en usædvanlig vej i livet har ikke været uden omkostninger for Malue. - Jeg har kæmpet en del med mine forældre og omgangskreds, fordi jeg ikke ville gå den normale skolevej. Jeg ville bare være sammen med dyr, og det har været en hel rejse i sig selv at få det til at lykkes. (Foto: © PRIVATFOTO)

Fået egen nøgle til kontorfællesskab

Desværre blev det ikke til den investering i 'Løvens Hule', hun havde håbet på. Men Malue siger alligevel, hun gik derfra med meget mere, end hun havde drømt om.

"Løve" Jacob Risgaard lovede hende en aftale med sin webshop Coolshop, mens "løvinden" Anne Stampe tilbød hende et års gratis kontorplads på sin virksomhed Female Founders samt tre personlige rådgivningstimer.

Timerne har Malue stadig til gode, men hun har gjort brug af kontorpladsen og fået sin egen nøglebrik, så hun kan komme og gå, som hun vil.

- Jeg har mødt nogle rigtig skønne mennesker derinde. Stedet har en speciel energi, og jeg får lavet en masse, når jeg er der, siger hun.

For fire måneder siden flyttede Malue fra København til Møn med sin kæreste Jonas og deres to hunde, Agnes og Søren. Nu har hun fået mere plads til sit lager plus en masse natur, fred og ro. Og hun har nået – og oversteget – sit mål om at vækste 15 procent hver måned hele sidste år med Confetti Dogs. (Foto: © PRIVATFOTO)

Hun har også fulgt "løvernes" råd om at hæve prisen på muleposerne – en smule.

- Det har altid været svært for mig at tage nok for det, jeg lavede. Det er klart min største hæmsko, men jeg arbejder på at droppe ydmygheden, siger hun og fortsætter:

- Derfor var det et stort skridt at stille mig op foran "løverne" og sige: "Jeg tror faktisk, jeg har noget." Men jeg er stolt over, at jeg gjorde det og gik derfra med to gode aftaler og gode råd. Det var en virkelig fed oplevelse.