Maden er begrænset, naturen er barsk, og vejret er utilregneligt.
Der er visse ting, der aldrig ændrer sig i den nordnorske natur.
Til gengæld er én ting lavet helt om, når den nye og syvende sæson af 'Alene i vildmarken' vender tilbage torsdag den 16. marts på DRTV og DR1.
I år er deltagerne nemlig vant til omgivelserne, for i år besår castet kun af folk, der har været med i tidligere sæsoner.
- Når vi har valgt at lave en sæson med tidligere deltagere, er det, fordi vi kan se, at de har en helt vildt stor vilje til at vinde, og det giver en helt særlig nerve i programmet, forklarer programmets redaktør, Anna Askov.
Selvom man kunne tro, at en overlevelsestur bliver nemmere med masser af erfaring i vandrerygsækken, er det dog også tydeligt, at der hviler et helt andet pres på deltagerne nu, fortæller Anna Askov.
- Det er klart, at der er nogle praktiske ting, som er nemmere for deltagerne, men der er også mentale ting, som er sværere, når man har været afsted før og gerne vil bevise over for sig selv, at man kan gøre det igen – og måske endnu bedre.
Efter flere sæsoner, hvor deltagerne har kunnet deltaget som par, er muligheden for at have en makker med i eksperimentet i år også droppet.
- I år havde vi lyst til skrælle alle de ekstra lag af og gå tilbage til det program, vi startede med. Flere af de deltagere, der er med, har jo tidligere været i vildmarken som et team, og vi synes, det giver en masse nye nuancer, at de nu skal forholde sig til at være alene.
Årets deltagere er som altid en blanding af kvinder og mænd. Nogle har tidligere været tæt på at vinde, imens andre føler, de er røget ud alt for tidligt.
Her kan du møde dem:
Camilla Varming Nielsen, 35 år, virksomhedsejer fra Krarup på Fyn (sæson 5)
Mange husker nok fynske Camilla Varming Nielsen for hendes alternative morgenrutine, der gik ud på at drikke tis – eller trylledrik, som hun kaldte det.
På sin første tur i vildmarken var Camilla afsted med sin kone Martha. Sammen takkede de moder jord for de fisk, de fangede, og de spurgte naturen til råds, inden de fældede træer til deres shelter.
Parret holdt ved i 29 dage, og i denne sæson rejser Camilla alene tilbage for at undersøge, hvordan hun klarer vildmarkslivet i sit eget selskab, for det er ikke så tit, at hun får lejlighed til at være alene til hverdag. Så må eksperimentet vise, om hun får tid til at drikke en kop frisk morgenurin.
Jesper Westmark, 52 år, shaman fra København (sæson 4)
I fjerde sæson løb Jesper Westmark nøgen rundt i vildmarken, imens han fangede fisk og gik på jagt med bue og pil.
Han brugte naturens ånder som ledestjerner og klarede 29 dage i den nordnorske ødemark.
Jesper er oprindelig uddannet frisør og har arbejdet som stylist i Hollywood. Som 29-årig gik han igennem et karriereskifte og blev traumeterapeut og meditationslærer. I dag driver han et retreat-sted i Sydsverige og har også tilføjet shaman på sit cv.
Victor Gjedde, 28 år, maskinmesterstuderende fra Værløse (sæson 5)
Når Victor Gedde fra Værløse tænker tilbage på sit første ophold i ødemarken, ville han ønske, han havde været mere vedholdende.
Dengang rejse han sammen med vennen Casper, og deres vildmarkseventyr varede i 16 dage. Baggrunden for, at de to venner valgte at tage hjem, var ikke sult, men at de savnede dem derhjemme.
I denne sæson håber Victor på, at han kan gå hele vejen selv, for som han tidligere har udtalt, så er vildmarksoplevelsen en øjenåbner uden lige.
- Alle burde prøve at være alene, helt fucked og på røven i skoven i 14 dage. Man kommer i kontakt med sig selv på en måde.
Christian Hjort, 38 år, Skov- og marketingsansvarlig på et gods fra Egtved (sæson 1)
Det var tæt på, at Christian Hjort fra Kolding vandt den første sæson af 'Alene i vildmarken'.
44 dage holdt han ud i den nordnorske vildmark, og dermed blev han den næstsidste, der forlod den nordnorske sø Altevatn, imens sejren gik til Jon Lindberg.
I år tager optimisten Christian tilbage for at få revanche. Hans fordel er ifølge ham selv hans mentale styrke, og i sæson syv vil det vise sig, om han ender med at være den sidste mand tilbage.
Anna-Caroline Bonde Fosmark, 24 år, kunstner og cyklende normade fra Silkeborg (sæson 6)
Anna-Caroline Bonde Fosmark har det bedst med at være ude i naturen. Hun kommer oprindelig fra Silkeborg, men lever til daglig et liv som en omrejsende kunstner, når hun cykler fra sted til sted og overnatter udenfor, når hun kan komme til det.
I sæson seks udforskede hun den norske ødemark sammen med veninde Ester. Motivation var, at de ville tættere på naturen og møde deres indre menneskedyr.
Eventyret fik en ende på dage 21, hvor produktionen besluttede at stoppe eksperimentet.
Det skete, efter Ester i flere uger havde sovet dårligt på grund af smerter i knæet. Anna-Caroline følte sig ikke klar til at tage hjem, og i denne sæson får hun mulighed for at opleve vildmarken på ny og på egen hånd.
Rasmus Christiansen, 43 år, køkkenmontør fra Esbjerg (sæson 3)
Nogen vil måske huske Rasmus Christiansen fra Esbjerg som den lidt højtopråbende type i sæson tre, der nåede at bygge tre forskellige shelters under sit ophold.
Rasmus holdt ud i 31 dage, men måtte til sidst sige stop, da sulten var var at tage pippet fra ham, som han selv har forklaret senere.
I år er Rasmus taget ud i vildmarken med et absolut mål: Han vil vinde.
Birk Engemann, 56 år, pensioneret oversergent fra Brønderslev (sæson 2)
Efter 30 år i forsvaret havde Birk Denslow Engemann fra Storvorde i Nordjylland store forventninger til sig selv, da han skulle være med i 'Alene i vildmarken'.
Eksperimentet blev dog en kort affære for den dengang 51-årige, da han brækkede flere ribben under et fald.
I år er den pensionerede oversergent taget afsted igen for at tage revanche og for at nå alt det, han ikke synes, han nåede sidst.
Sanne Flade Larsen, 56 år, pædagog fra Sorø (sæson 2)
I sæson to mødte vi også Sanne Flade Larsen fra Sorø. Sanne klarede 25 dage i vildmarken ved hjælp af stor stædighed og sine praktiske evner, men til sidst følte hun sig til sidst slået ud af kulden og isolationen.
Sanne kæmpede også en del med fiskeriet, og i år vil det vise sig, om hun får mere held med sit garn – eller stang.
I år har alle deltagere nemlig fået ét fiskenet og én fiskestang med sig i vildmarken.