Test dig selv: Kan du få fuld plade i 60'er-quizzen?

Der skete mange vilde ting i 1960'ernes popkultur, men hvad? Test din viden her.

Tove Ditlevsen (til venstre), Helle Virkner (i midten) og Aretha Franklin (til højre) havde alle en finger med i spillet inden for popkulturens verden i 1960'erne. Test din viden i quizzen længere nede på siden. (Foto: © Steen Jacobsen / Ukendt / Eric Thayer / Collage: DR, Ritzau Scanpix)

Okay, indrømmet, 1960'erne er virkelig længe siden.

Men selvom du måske slet ikke var født dengang, skete der mange vilde ting i årtiet, der har trukket tråde helt op til i dag.

Det var både et årti med ungdomsoprør, kold krig og krigen i Vietnam, ligesom en masse borgerrettighedsbevægelser for alvor begyndte at røre på sig.

Men også kulturelt var 1960'erne et vildt årti: Den legendariske rockgruppe The Beatles debuterede, Danmark vandt Eurovision for første gang, og månelandingen fik alverdens filminstruktører til at skabe banebrydende film inspireret af netop dén begivenhed.

Den spritnye sæson af 'Carmen Curlers' foregår også i 1960'erne – nærmere bestemt i 1965.

Carmen Curlers

I den nye sæson, der har premiere den 13. oktober, står Carmen-fabrikken over for at vokse eksplosivt, da et amerikansk firma lægger en uhørt stor ordre hos virksomheden. Det optager Carmens direktør Axel, mens Birthe får sværere og sværere ved at finde balancen mellem sit arbejds- og privatliv.

Og 1960'ernes strømninger finder også vej ind i serien. Men hvor godt styr har du egentlig på det skelsættende årti?

Test din viden i quizzen herunder: