Tidligere minister dukkede pludselig op i 'Løvens Hule': 'Det var næsten for godt til at være sandt'

For første gang i 'Løvens Hules' historie gør en tidligere løve comeback som sjette "løve".

'Løvens Hule' bryder for første gang konceptet og inviterer en tidligere løve med, så de nu er hele seks investorer, der skal kæmpe om de bedste iværksættere. (Foto: © Per Arnesen/United, DR)

Han har siddet ved ministerbordet og foretaget komplekse og store forhandlinger, og han har købt og solgt virksomheder for mange millioner kroner gennem tiden.

Alligevel indrømmer den tidligere uddannelses- og undervisningsminister (V) og iværksætter Tommy Ahlers, at han faktisk havde lidt nerver, før han skulle gøre comeback i et tv-program.

Årsagen er, at man for første gang i 'Løvens Hules' historie har brudt de faste rammer og inviteret en ekstra "løve" med, der kan få lov at byde ind på lige fod med de andre.

Og denne sjette "løve" er altså Tommy Ahlers, der var med i den allerførste sæson tilbage i 2015 med iværksættere og storinvestorer Jesper Buch, Birgit Aaby, Christian Stadil samt nu afdøde Ilse Jacobsen.

Løvens Hule

- Jeg kan huske, hvordan det var dengang at sidde og kæmpe lidt for at få taletid. Så jeg var da både spændt og lidt nervøs for, om det ville fungere, at vi nu var seks, der ville have ordet, som han siger til dr.dk.

Holdet, der kickstartede allerførste sæson af 'Løvens Hule' i september 2015. Fra venstre: Christian Stadil, Birgit Aaby, Tommy Ahlers, Ilse Jacobsen og Jesper Buch. (Foto: © Lars E. Andreasen, DR)

Dengang han debuterede som "løve", endte Tommy Ahlers med at tage i alt tre sæsoner af det populære tv-program, før han stoppede i 2018 - og kort efter blev udnævnt til minister. Året efter ved folketingsvalget i 2019 blev han en af landets stemmeslugere og klimaordfører for Venstre, men valgte i 2021 at træde ud af dansk politik for at vende tilbage til iværksætteri.

Den 2. maj 2018 var der ministeroverdragelse i uddannelses- og forskningsministeriet, hvor tidligere minister Søren Pind gav stafetten videre til Tommy Ahlers. (Foto: © Linda Kastrup, DR)

I dag investerer han fra sin egen fond med et klart fokus på klima og den grønne omstilling. Og nu er han altså tilbage i 'Løvens Hule'. I hvert fald for en periode.

Men hvorfor i alverden er han endt der igen?

- Det er der to årsager til. For det første ville jeg gerne mærke lidt savsmuld igen og møde iværksætterne. Og for det andet ville jeg prøve at få drejet iværksætteri mere og mere over i klima - og det gælder også i 'Løvens Hule', fortæller Tommy Ahlers.

Og så havde han så gode minder fra de første tre sæsoner, at han var klar til en omgang mere.

- Det var en superfed oplevelse, og sådan nogle oplevelser vil man gerne have flere af. Så da DR spurgte, om jeg kunne være frisk på at vende tilbage i et setup med en sjette stol for en kort periode, var det næsten for godt til at være sandt.

'Jeg kan jo se, at 'Løvens Hule' har udviklet sig'

Selvom Tommy Ahlers var med i de første tre sæsoner, var det trods alt noget tid siden, han sidst havde siddet i stolen. Og det havde han i baghovedet, da han trådte ind i studiet igen.

- Der er jo kørt fire sæsoner, hvor jeg ikke var med, og jeg kan jo se, at 'Løvens Hule' har udviklet sig. Så jeg var da også lidt nervøs for, om jeg overhovedet ville passe ind. Jesper Buch er jo nærmest blevet synonym med 'Løvens Hule'. Men jeg blev godt modtaget af dem alle.

- Jeg var spændt på, hvordan det ville gå med seks "løver", der skulle kæmpe. Men jeg synes, det gik godt, og seerne vil kunne se, at der skal kæmpes lidt hårdere, men at det fungerer, siger Tommy Ahlers, der sidder i midten. Til venstre er det iværksætter Jacob Risgaard og Louise Herping Ellegaard, og til højre for ham sidder Christian Arnstedt, Anne Stampe og Jesper Buch. (Foto: © screenshot, DR)

Selvom Tommy Ahlers nyder at være tilbage for en kort bemærkning, understreger han, at det kun er som gæstedommer. Hans fokus er nemlig på klima og avancerede teknologier, som for eksempel en bioreaktor, der laver mad på en helt ny måde med fermenteringsteknologi. Og dem er der ikke mange af i 'Hulen'.

- Mit hovedfokus er de lidt mere komplicerede startups, som ikke rigtigt passer ind i 'Løvens Hule', som har mere fokus på software og e-commerce (salg på nettet). Men de diskussioner vi "løver" tog derinde om klima og biodiversitet, synes jeg, var superfede. Og jeg er glad for, at 'Løvens Hule' forholder sig til klima ved at tage mig med.

- Hvis jeg var samme type investor som tidligere, ville det være et perfekt match med 'Løvens Hule'. Men nu investerer jeg kun i det grønne, og jeg vil gerne lave noget, der har dybere og mere kompliceret teknologi end software - og den slags er der ikke nok af til en hel programsæson. (Foto: © Lars E. Andreasen, DR)

Hvor mange investeringer Tommy Ahlers får hevet ombord, skal ikke spoiles her. Men han afslører dog, at selvom han går derind og meddeler, at han kun vil investere i klima, er der en enkelt case, der frister ham til noget andet. Hvad det er, vil han dog ikke afsløre her.

Alt i alt er han glad for sit comeback i den stol, der for alvor gjorde ham landskendt i Danmark i 2015.

- Det var virkelig en sjov oplevelse at være med igen og lige snuse til savsmuldet igen. Vi havde håndværkere i huset, der sagde, at de godt kunne forstå, at jeg stoppede i politik - for så kunne jeg komme med i 'Løvens Hule' igen. Det er halvandet år siden, og nu er jeg så med som gæst.

- Så er ringen sluttet, kan man sige.